Росія кинула колишніх "вагнерівців" у м'ясорубку під Авдїївкою — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія кинула колишніх "вагнерівців" у м'ясорубку під Авдїївкою — ГУР

Найманці ПВК Вагнер

За інформацією представника Головного управління розвідки Міноборони Вадима Скібіцького, злочинна армія РФ сформувала окремий підрозділ з колишніх найманців ПВК “Вагнер” та кинула їх у м'ясні штурми під Авдіївкою на Донеччині.

Що відомо про новий загін армії РФ з колишніх “вагнерівців” під Авдіївкою

У РФ зараз формується добровольчий корпус із 18 тисяч осіб. Це, зокрема, всі колишні "вагнерівці", керує цим Міністерство оборони, — зазначив Скібіцький.

Він підкреслив, що бійці з цього підрозділу вже приймають участь у бойових діях в районі Авдіївки.

Скібіцький також додав, що Росія використовує бригаду "Ветерани", яка теж є добровольчим корпусом.

Так, їх активно використовують через те, що мають бойовий досвід. Тобто на полі бою їх зараз можна побачити, — пояснює Скібіцький.

Представник ГУР зазначив, що колишні “вагнерівці” у боях в районі Авдіївки використовують ту саму тактику, що і під час боїв за Бахмут.

Йдеться про постійні штурмові дії та досягнення результату за будь-яку ціну.

Що стосується зарплати, то вона там майже така сама, як і в збройних силах Росії. Але у "Вагнера" зарплата була вищою, і "Вагнер" дуже цінував своїх інструкторів і командирів, — зазначив Скібіцький.

Представник ГУР також пояснив, що завезені Росією найманці з країн Африки та з Сирії не хочуть брати участь у війні проти України, однак використовують можливість таким чином потрапити до країн ЄС.

Ніхто не хоче йти воювати. Вони сюди йдуть просто для того, щоб потім втекти і потрапити в Європу. Усі думають, що вони йдуть сюди воювати. Але це не так. Повірте, — зазначив Скібіцький.

Що відомо про ситуацію із боєприпасами в країни-агресорки

Скібіцький зазначив, що протягом минулого року в Росії виготовили близько 2 млн боєприпасів калібру 122 мм та 152 мм, а цього року планують довести виробництво до 2,7 млн.

Наша оцінка така: росіяни виготовили минулого року — просто виконали державне оборонне замовлення — це близько 2 млн боєприпасів калібру 122 мм nf 152 мм. Але це плани. Подивимося, чи будуть вони здійснені, — зазначив представник ГУР.

За його словами, заявлені цілі потребують проведення модернізації виробничих потужностей, однак цьому заважають західні санкції.

Ми просимо партнерів, що санкції мають бути спрямовані на верстати, на матеріали, з яких виробляють електронні чипи, мікросхеми тощо. Тож це дуже широкий спектр, у цьому напрямі нині працює і Головне управління розвідки, і вся наша розвідувальна спільнота. Це стосується всього, що пов'язано з виробництвом озброєння. І я вже не кажу про кількість підприємств, які Росія залучила у виробництво, — наголосив Скібіцький.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?