Росія планує майже цілодобово атакувати Україну у майбутньому
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія планує майже цілодобово атакувати Україну у майбутньому

Центр протидії дезінформації
ракетна атака

Керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко попереджає, що одна з нових цілей країни-агресорки РФ полягає в тому, щоб перейти у майже цілодобовий режим атак на Україну.

Головні тези:

  • Росія планує збільшити інтенсивність атак на Україну у майбутньому.
  • Атака безпілотників українських військових на склад боєприпасів у Торопці обмежила можливості російських військ в Курщині.
  • Регулярні зальоти російських дронів є елементом розвідки та підвищенням терору проти України.

Росія хоче суттєво посилити терор проти України

За словами Андрія Коваленка, регулярні зальоти російських “шахедів” є елементом розвідки.

Що важливо розуміти, для ворога згадані дрони залишаються саме ударною зброєю на ближні дистанції.

Щодо дальніх, основна функція — розвідка. Збільшення кількості виробництва бляшанок також має свою мету — вони хочуть вийти ледь не на цілодобовий режим атак в майбутньому, щоб тривоги в регіонах стали звичними. Але в цю гру можна грати вдвох, — попереджає російських окупантів керівник ЦПД.

Він також звертає увагу на те, що російська ППО, на відміну від української, має точковий характер та не здатна прикрити країну-агресорку повноцінно від БПЛА.

А збільшення інтенсивності атак загалом призведе до більш регулярних провалів ППО РФ, за прикладом Торопця, — прогнозує Коваленко.

У чому полягає унікальність атаки України на російський Торопець

Уночі 18 вересня 2024 року безпілотники Сил оборони України атакували російський арсенал біля міста Торопець у Тверській області.

Що важливо розуміти, під ударом українських воїнів цього разу опинився 107-ий арсенал ГРАУ Міноборони РФ, на об’єктах якого, за попередніми даними, зберігалось до 30 тисяч тон боєприпасів різних типів, зокрема зенітних ракет.

Також експерти озвучували припущення, що це найбільший склад БК у географічно "європейській" частині Росії.

Цей підірваний арсенал був явно важливим для живлення рашистського угруповання, яке протидіє Силам оборони України на Курщині. Тому результат від цієї атаки слід шукати саме в такому ракурсі — тобто в обмеженні можливостей російських військових, які намагаються протидіяти операції ЗСУ в Курській області.

Загалом в атаці була задіяна понад сотня ударних безпілотників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?