Росія погрожує відібрати майно в Джамали в окупованому Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія погрожує відібрати майно в Джамали в окупованому Криму

Джамала
Джерело:  online.ua

Так звана російська “адміністрація” на території окупованого Криму планує під виглядом націоналізації конфіскацію майна в громадян України. 

Головні тези:

  • Російська адміністрація у Криму планує націоналізувати майно українців, зокрема відомої співачки Джамали.
  • ЗМІ повідомляють про рішення конфіскувати майно більше, ніж ста фізичних та юридичних осіб з України.
  • Раніше російські окупанти намагалися позбавити права власності українську співачку Софію Ротару через підтримку Збройних Сил.
  • Джамала стала об'єктом політичних репресій Росії, що призвело до заборони її в'їзду до країни і арешту за кримінальною статтею.
  • Реакція співачки на спробу конфіскації її майна та політичні переслідування відбувається в контексті руйнівної політики Росії в окупованому Криму.

Що відомо про викрадення Росією майна українців в окупованому Криму

Зазначається, що інформація про відповідне рішення з’явилась в російських пропагандистських ЗМІ.

Наразі, українська співачка Джамала, яка має майно на території окупованого півострову, поки ніяк не відреагувала на рішення країни-агресорки Росїі.

Спікер так званого “парламенту” Криму Володимир Константинов заявив про низку майнових об’єктів, які планується відібрати в громадян України.

Зокрема, мова йде про активи 110 фізічних та юридичних осіб з України, серед яких також майно Джамали.

Серед людей, майно яких потрапляє під націоналізацію, згадується і Сусана Алімівна Джамаладінова, відома як співачка Джамала, - пишуть російські ЗМІ.

Раніше окупанти збиралися відібрати у Софії Ротару право власності на готель Villa Sofia, що в Криму. Причиною назвали підтримку співачкою українських Збройних Сил.

Що відомо про спроби Росії щодо політичних репресій проти Джамали

У квітні 2020 року Джамалі заборонили в'їзд до Росії на 50 років. Вже у жовтні 2023 року її подали у розшук за кримінальною статтею через допис артистки про звірства російських загарбників у Бучі.

Вже через місяць Джамалу заочно заарештував московський суд. Співачка назвала це рішення абсурдним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?