Росія призупиняє обмін полоненими з Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія призупиняє обмін полоненими з Україною

Тетяна Москалькова
Джерело:  online.ua

29 травня уповноважена з прав людини у Росії Тетяна Москалькова офіційно заявила, що влада РФ вирішила призупинити обмін полоненими з Україною й безпідставно звинуватила у всьому Київ.

Росія знову блокує процес обміну полоненими з Україною

На жаль, кілька місяців через Україну, яка постійно висуває нові надумані вимоги, обміни припинені, — цинічно заявила російська омбудсменка.

Окрім того, поплічниця Путіна почала дякувати Міноборони РФ за роботу щодо повернення людей із полону.

Ми відчуваємо хвилювання та напруження людей і робимо все можливе, щоб довести до їхньої інформації про заходи з боку держави.

Тетяна Москалькова

Тетяна Москалькова

Уповноважена з прав людини у Росії

Що також важливо розуміти, раніше Москалькова публічно брехала про те, що надіслала українському омбудсмену Дмитру Лубінцю список із 500 полонених, яких Україна нібито відмовляється забирати вже кілька місяців.

Лубінець розповів, як РФ намагається обманути партнерів України

23 травня уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець розповів про складну ситуацію з обмінами українських військовополонених.

За його словами, боротьба за звільнення наших людей триває щоденно й ніколи не зупиняється попри те, що країна РФ активно блокує цей процес.

Вкотре наголосив, що ми наполегливо працюємо над питанням повернення наших Захисників і Захисниць, попри те, що Росія блокує цей процес та відмовляється затверджувати списки, які ми надаємо російській стороні для обмінів. Однак ми продовжуємо шукати нові механізми для цього.

Дмитро Лубінець

Дмитро Лубінець

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Він також вкотре закликав українців та міжнародну спільноту не забувати, з ким ми воюємо.

Лубінець наголосив, що Російська Федерація як підступно воює проти України, так і підступно веде перемовини.

Насамперед йдеться про Тетяну Москалькову, яка постійно виступає з брехливими заявами щодо процесу обміну полоненими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?