Росія спільно з Китаєм та Іраном проведе військово-морські навчання
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія спільно з Китаєм та Іраном проведе військово-морські навчання

Корабель РФ
Джерело:  Reuters

Росія, Іран та Китай збираються провести військові навчання "Морський пояс безпеки — 2024" в Оманській затоці та Аравійському морі.

Морські навчання Росії, Китаю та Ірану

Росія заявила, що група її військових кораблів прибула до Ірану для участі в навчаннях, у яких будуть задіяні військові кораблі та авіація. Про це йдеться в заяві російського міністерства оборони.

Практична частина навчань проходитиме в акваторії Оманської затоки Аравійського моря. Основна мета маневрів — відпрацювання безпеки морської господарської діяльності, — повідомили у відомстві.

Повідомляється, що російське угруповання очолює ракетний крейсер "Варяг" Тихоокеанського флоту.

Зазначається, що представники ВМС Пакистану, Казахстану, Азербайджану, Оману, Індії та Південної Африки виступатимуть спостерігачами.

В Ірані уточнили, що навчання розпочнуться 12 березня в Аравійському морі.

Попередні навчання трьох країн

У 2023 році Росія, Іран і Китай провели військово-морські навчання "Морський пояс безпеки - 2023" в Оманській затоці з 15 по 19 березня.

Росія була представлена загоном кораблів Північного флоту - фрегатом "Адмірал флоту Радянського Союзу Горшков" і середнім морським танкером "Кама".

Вперше навчання за участю Росії, Ірану та Китаю відбулися в 2019 році у північній частині Індійського океану. У 2021-му навчання проходили без участі Китаю.

Нагадаємо, що Іран постачає Росії ударні дрони Shahed для атак по Україні, однак заперечує це. Також Росія хотіла отримати в Ірану балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar з радіусом дії 300 кілометрів і більше.

Китай заявляє про нейтралітет, однак The Wall Street Journal повідомляв, що країна продає Росії дрони та комп'ютерні чипи американського виробництва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?