Росія та Білорусь можуть залишитися без важливого компонента для снарядів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія та Білорусь можуть залишитися без важливого компонента для снарядів

снаряди
Джерело:  online.ua

6 червня офіційно стало відомо, що Тайвань вирішив суттєво посилити санкції проти Росії та Білорусі. Він забороняє експорт до цих країн нітроцелюлози — важливого компонента для виробництва снарядів.

Головні тези:

  • Рішення Тайваню має символічне значення, оскільки віддзеркалює підтримку України з боку міжнародної спільноти.
  • Тайвань лише долучається до заходів обмеження, які вже діють у ЄС та США щодо експорту нітроцелюлози.
  • Розширення переліку товарів, що підпадають під заборону, свідчить про рішучість Тайваню не допустити використання їх у військових конфліктах.

Тайвань завдає нового санкційного удару по РФ та Білорусі

Міністерство економіки Тайваню звертає увагу на те, що нітроцелюлоза є важливим компонентом бездимного пороху й ракетного палива для боєприпасів.

Окрім того, представники відомства наголосили, що вона вже підпадає під експортну заборону у Штатах та ЄС.

Таким чином, контроль необхідний для того, щоб запобігти виникненню регуляторної лазівки, — заявили у Мінекономіки.

Що важливо розуміти, щтраф за порушення заборони на експорт нітроцелюлози становитиме один мільйон тайванських доларів (майже 31 тисяча доларів США).

Рішення офіційно набуде чинності 14 червня.

Тайвань продовжує вводити санкції проти РФ

Ще кілька місяців тому Тайвань офіційно підтвердив рішення щодо розширення переліку товарів, експорт яких до Росії та Білорусі заборонений, щоб не допустити їхнє використання у війні проти України.

До переліку потрапили зокрема обладнання для виробництва напівпровідників, у виробництві яких Тайвань є світовим лідером, а також певні хімічні речовини та медикаменти.

Що також важливо розуміти, Тайвань засудив агресію Росії проти України та приєднався до інших західних санкцій проти неї.

Це рішення де-факто має символічне значення, бо між островом і Росією існує лише мінімальна пряма торгівля.

Окрім того, наголошується, що війна в Україні викликала співчуття в населення Тайваню через паралелі з тим, що може статися, якщо Китай вирішить застосувати силу проти невизнаної острівної країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?