Росія випустила по Україні близько 11 "Кинджалів" — Лубінець
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія випустила по Україні близько 11 "Кинджалів" — Лубінець

Дмитро Лубінець
ДСНС

Під час ранкової масованої атаки 2 січня російські війська випустили по Україні близько 11 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал".

РФ атакувала Україну “Кинджалами”

Як повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, РФ випустила по Україні близько 11 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал".

Черговий ракетний терор на мирне населення України! Ворог підступно та жорстоко обстрілює цивільне населення України. По всій країні лунають вибухи від російських ракет, - написав Лубінець.

За його словами, внаслідок атаки РФ майже в кожному районі Києва наявні пошкодження цивільної інфраструктури, здіймаються пожежі. Також є постраждалі.

Окрім того, у Харкові понад 40 поранених, одна жінка загинула.

Росія - країна, яка воює з багатоповерхівками та мирним населенням, вбиваючи українців щодня та щоночі, - додав омбудсмен.

Наслідки ракетної атаки РФ по УКраїні 2 січня

Як повідомили в МВС, у Києві оперативні служби працюють у 6-ти районах, де виникли 7 пожеж: Оболонському, Печерському, Подільському,  Соломʼянському, Святошинському та Деснянському. 

Із багатоповерхівки в Соломянському районі евакуйовано понад 130 людей. Близько 20 врятовано надзвичайниками із заблокованих приміщень. Загалом у столиці зафіксовано понад 20 поранених.

На Київщині постраждали Бориспільский, Бучанський, Фастівський райони.  На Фастівщині ліквідовано загорання житлового будинку. Дві людини загинуло. 

У Вишневому пошкоджено 5 багатоквартирних житлових будинки та більш як 40 автомобілів. Постраждали 7 осіб.

У Харкові були удари по середмістю. Одна загибла особа. 41 травмовано. Багато руйнувань цивільної інфраструктури. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?