Польща підняла в небо F-16 через ракетну атаку РФ на Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща підняла в небо F-16 через ракетну атаку РФ на Україну

F-16
Джерело:  RMF 24

2 січня у Польщі підняли в небо винищувачі F-16 на тлі масованої російської ракетної атаки на Україну.

Польща відреагувала на атаку РФ на Україну

Польське оперативне командування повідомило, що для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі було задіяно дві пари винищувачів F-16 і союзницький авіазаправник.

Інформуємо, що спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана з нанесенням ударів по території України. Для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі було задіяно дві пари винищувачів F-16 і союзницький авіазаправник. Близько 5.45 ранку піднялася американська пара, що дислокується на базі в Лаську, а близько 6.15 ранку Польська пара з бази в Кшесінах.

Там додали, що діяльність польської та союзницької авіації може бути пов’язана з підвищеним рівнем шуму, особливо у східній частині країни.

Російська ракета пролетіла над Польщею

29 грудня у Польщі заявили, що з боку України у повітряний простір країни увійшов невпізнаний повітряний об’єкт.

Усе вказує на те, що російська ракета увійшла в повітряний простір Польщі, а потім залишила його. Ми маємо підтвердження цього на національному та союзницькому радарах, – заявив начальник Генерального штабу Війська Польського генерал Веслав Кукула.

Війська були направлені для пошуку місця падіння ракети, проте її не знайшли.

Зранку 2 січня в ефірі RMF24 заступник міністра оборони Павел Залевський підтвердив, що російська ракета покинула територію країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?