Росія витратила на ракетну атаку по Україні 8 липня понад 200 млн дол — Forbes
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія витратила на ракетну атаку по Україні 8 липня понад 200 млн дол — Forbes

Росія витратила на ракетну атаку по Україні 8 липня понад 200 млн дол — Forbes
Джерело:  Forbes

Росія під час масованого удару 8 липня випустила по Україні 38 ракет різних типів. Вартість випущених ракет складає — 200-250 млн доларів.

Головні тези:

 

  • Вартість атаки оцінюється від 200 до 250 млн доларів за попередніми даними.
  • Протиповітряній обороні вдалося знищити 30 ракет, загинула 31 людина, понад 120 постраждалих.
  • Унаслідок атаки були повністю або частково зруйновані три трансформаторні підстанції та пошкоджені електромережі в Києві, Кривому Розі та Дніпрі.
  • Наслідком ракетної атаки також стали жертви в Покровську на Донеччині, де ракета влучила в підприємство, що призвело до загибелі людей.

Скільки коштує РФ нова масована атака на Україну 8 липня

Як зазначає видання, Росія 8 липня випустила по Україні 38 ракет різних типів, за попередніми даними Повітряних сил ЗСУ.

З огляду на те, що точний розподіл ракет за типами залишається невідомим вартість атаки країни-терориста можна оцінити від 200 млн до 250 млн дол.

Серед запущених ракет: одна аеробалістична ракета Х-47М2 "Кинджал"; чотири балістичні ракети "Іскандер-М"; одна крилата ракета 3М22 "Циркон"; 13 крилатих ракет Х-101; 14 крилатих ракет "Калібр"; дві крилаті ракети Х-22; три керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69.

Повідомляється, що протиповітряній обороні вдалося знищити 30 ракет: одну аеробалістичну ракету Х-47М2 "Кинджал"; три балістичні ракети "Іскандер-М"; 11 крилатих ракет Х-101; 12 крилатих ракет "Калібр"; три керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69.

Зазначається, що вартість збитих ракет оцінюється у межах від 160 млн до 200 млн дол.

Росія масовано атакувала Україну 8 липня

8 липня російські війська масовано атакували Україну ракетами. Для атаки росіяни задіяли щонайменше 6 бортів бомбардувальників-ракетоносців Ту-95 (носії ракет Х-101) і два борти МіГ-31К, які запустили ракети «Кинджал».

Протиповітряній обороні вдалось знищити 30 ворожих ракет.

У Києві під атаку росіян потрапив один із корпусів дитячої лікарні «Охматдит». Там є двоє загиблих, обоє — дорослі, зокрема, загинула одна лікарка. Ще 10 людей постраждали. Вдалося врятувати чотири людини, з них три дитини.

Загалом в Україні внаслідок ворожої атаки загинула 31 людина, ще 125 — постраждали.

СБУ встановила, що Росія вдарила по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві ракетою Х-101.

Також стало відомо, що унаслідок російського масованого обстрілу Києва 8 липня три трансформаторних підстанції ДТЕК були зруйновані або пошкоджені, також пошкоджені електромережі.

Під ударами опинились Кривий Ріг та Дніпро. У Кривому Розі щонайменше 10 загиблих та понад 30 постраждалих, у Дніпрі — один загиблий та 12 постраждалих.

У Покровську на Донеччині від ракетної атаки загинули троє людей. Там є влучання в підприємство — саме на його території загинули чоловіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?