Росія втратила майже усі танки Т-80У — військовий експерт
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія втратила майже усі танки Т-80У — військовий експерт

танк

Практично всі танки модифікації Т-80У були знищені, отримали пошкодження або служать у Силах оборони України.

Військовий оглядач припустив, що Росія втратила майже усі танки Т-80У

Олександр Коваленко зазначив, що практично всі танки модифікації Т-80У вже не виконують завдань на користь Росії. Переважно, загарбники зазнали втрат у цих танках у боях у Харківській області.

Коваленко опублікував у дописі у фото танка Т-80У, що став за останні, більш ніж півтора року, дуже рідкісним на озброєнні росіян. Він припустив, що на озброєнні Сил оборони України, танків Т-80У зараз навіть більше, ніж у російських окупаційних військ.

Здобич нервово очікує свого часу? – йдеться у публікації.

Характеристики Т-80У

Танк Т-80У – основний у сімействі Т-80. Важка техніка прийнята на озброєння в 1985 році. Він важить 46 тонн. Екіпаж – троє осіб.

Основною ударною силою є гладко ствольна гармата 125-мм. Її скорострільність становить 8 пострілів на хвилину. Серед іншого озброєння – керована ракета 9М119 з керуванням за променем лазера, а також кулемети: один 12,7-мм НСВТ, один 7,62-мм ПКТ.

Танк має вбудований динамічний захист. Двигун розвиває потужність у 1250 к.с.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?