Росія хоче таємно поховати українських підлітків Тіграна Оганнісяна і Микиту Ханганова
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія хоче таємно поховати українських підлітків Тіграна Оганнісяна і Микиту Ханганова

Росія хоче таємно поховати українських підлітків Тіграна Оганнісяна і Микиту Ханганова
Джерело:  online.ua

Окупаційна влада Бердянська планує таємне поховання вбитих українських підлітків Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова.

Головні тези:

 

  • Окупаційна влада вважає убитих підлітків "терористами" та готується поховати їх без повідомлення рідних про час і місце поховання.
  • Відомо, що українських підлітків Тіграна Оганнісяна та Микиту Ханганова застрелили російські снайпери в червні 2023 року у Бердянську.
  • Українські правоохоронці порушили кримінальне провадження за фактом вбивства дітей, які були піддані тиску і катуванням окупантами.
  • Європарламент вимагав припинити переслідування та дозволити українським підліткам виїхати на територію підконтрольної Україні, однак ця вимога не була виконана.

Росія хоче таємно поховати вбитих у Бердянську українських підлітків

Як розповів батько Тіграна Григорій Оганнісян, з убитих російськими силовиками підлітків окупаційна влада робить “терористів”.

За рік після вбивства їх терміново вирішили поховати у безіменній могилі. Зробити це збираються цілком таємно, не повідомивши рідних ані про час поховання, ані про місце.

Тігран Оганнісян (фото — mipl.org.ua)
Микита Ханганов (фото — mipl.org.ua)

Що відомо про вбивство Росією українських підлітків

Двох підлітків застрелили російські снайпери в червні 2023 року в Бердянську. Тіграну вистрелили в серце, а Микиті — в голову.

Перед тим окупанти пів року тиснули на підлітків, влаштовували обшуки. Оганнісяна викрадали та утримували в місцевій поліції, катували.

Російські окупанти звинувачували підлітків у тому, що вони нібито повалили опору на залізничну колію, чим могли заблокувати залізничне сполучення з містом. Також їм закидали напад на поліцейських.

До їхнього вбивства, 15 червня 2023 року, Європарламент ухвалив резолюцію з вимогою припинити переслідування українських підлітків Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова з окупованого Бердянська і дозволити їм виїхати на підконтрольну Україні територію.

Українські правоохоронці порушили кримінальне провадження за фактом вбивства дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?