Росія заявила про вихід з Парламентської асамблеї ОБСЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія заявила про вихід з Парламентської асамблеї ОБСЄ

ПА ОБСЄ
Джерело:  The Insider

Глава Держдуми РФ 'ячеслав Володін заявив, що російський парламент та Рада Федерації 21 лютого планують одночасно ухвалити рішення щодо припинення членства Росії в Парламентській асамблеї ОБСЄ. 

Що відомо про вихід РФ з ПА ОБСЄ

Зокрема, глава Держдуми країни-терориста назвав ПА ОБСЄ абсолютно несамостійною організацією, яка, за його словами, повністю підконтрольна США.

Найгірше в цій ситуації, що ми ще гроші платимо, причому одні з найбільших платників, тому треба виходити, припиняти перераховувати кошти, — заявляє Володін.

Парламентська асамблея об'єднує 57 держав-членів Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Організацію створили 1991 року для контролю за виконанням цілей ОБСЄ, розроблення та реалізації механізмів із запобігання та розв'язання конфліктів і сприяння зміцненню та консолідації демократичних інститутів у державах-учасницях ОБСЄ. 

ПА ОБСЄ — один з центральних інститутів ОБСЄ, що відіграє важливу роль у процесі вирішення завдань всієї Організації. Штаб-квартира знаходиться у Копенгагені, Данія.

Що відомо про останні провокації Росії в ОБСЄ

Як уже згадувалося раніше, країна-агресорка протягом багатьох місяців перешкоджала повноцінній роботі ОБСЄ, передусім виступаючи проти обрання Естонії головуючою у 2024 році державою.

Ба більше, скандальний глава МЗС РФ Сергій Лавров навіть погрожував, щоб остаточно заблокує діяльність організації.

Враховуючи той факт, що в ОБСЄ всі рішення мають ухвалюватись консенсусом, через погрози Кремля інші країни змушені були піти на поступки й підтримали нейтральну Мальту, на яку РФ уже погодилась.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?