Росіяни модернізували ударний дрон "Привіт-82". Що змінилося
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни модернізували ударний дрон "Привіт-82". Що змінилося

Дрон
Джерело:  online.ua

Російські військові скаржилися, що дроном можна керувати лише на відкритому повітрі, через що вони постійно під прицілом ЗСУ. Тепер дроном можна керувати з укриття.

Як росіяни змінили дрон

Розробники повідомили, що модифікованим дроном можна керувати з укриття. Для цього потрібно помістити ретранслятори відео та управління зі спрямованою антеною на височину.

Ми продовжували вести роботу над покращенням "Привіт-82", отримуючи відгуки та рекомендації під час бойового застосування апарату в зоні спецоперації. Поступово було створено нову модифікацію апарату - "Привіт-82М1", - повідомили у конструкторському бюро.

Нова наземна станція дозволяє керувати дроном з підвалу або бліндажу, помістивши ретранслятори відео та управління з спрямованою антеною на височину. Безпека розрахунку - це наш пріоритет, - заявили в конструкторському бюро.

До слова, дальність польоту апарату дрона – до 30 кілометрів, максимальна швидкість 140 км/год. Безпілотник може підняти у повітря до 5,5 кілограма корисного навантаження.

Число "82" у назві безпілотника означає калібр міни, що є його штатним озброєнням.

У РФ намагаються зробити свої дрони більше непомітними

Як зазначає речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, армія РФ й раніше удосконалювала ті БПЛА, які отримала від Ірану, а також ті, які виготовляються безпосередньо на території країни-агресорки, використовуючи там композитні матеріали для світловідбиваючої поверхні.

Зараз ми бачимо, що використали карбономатеріал. Карбон, який є поглинаючим матеріалом для радіолокаційного сигналу, і чорний колір – зрозуміло, чому. Це ускладнить роботу протиповітряної оборони, а саме візуальну прив'язку до цілі мобільних вогневих груп, - пояснив Юрій Ігнат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?