Росіяни перегнали новий корабель в порт Маріуполя — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни перегнали новий корабель в порт Маріуполя — фото

судно

У порту Маріуполя помітили новий російський корабель. Ймовірно, це вже друге російське судно, яке прибуло з початку 2024 року.

Головні тези:

  • Російський корабель прибув до порту Маріуполя, що є одним з підконтрольних окупантам РФ територій.
  • Порт Маріуполя використовується російськими окупантами як військова база для вивезення краденого продовольства з окупованих територій України.

Що відомо про новий корабель в Маріуполі

Як повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, судно після рейду на дві доби зайшов в порт з вантажем.

Як зазначив радник мера, він стояв на причалі під завантаження сипучих.

Можете побачити — каолін та руда. Ніякого зерна. Проте, будуть звітувати про зерно. Нащо — побачимо, — констатував Андрющенко.

Яка ситуація в Маріуполі

Російські окупанти захопили Маріуполь у лютому 2022 року під час масштабного вторгнення РФ до України. Зокрема, порт вони перетворили на військову базу.

Крім того, сюди часто пришвартовуються кораблі, на яких загарбники вивозять крадене з окупованих територій України продовольство, зокрема зерно.

Нагадаємо, у березні в порту тимчасово окупованого Маріуполя був також помічений російський корабель. Це було перше судно, яке зайшло до міського порту з початку 2024 року.

Також російські окупанти хочуть з'єднати Маріуполь з російськими Ростовом, Таганрогом та іншими великими містами на Донбасі. Вони вже почали будувати дорогу.

Нова залізнична гілка на південь від Донецька довжиною маже 60 км будувалася вісім місяців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?