Росіяни скаржаться на приховування втрат — перехоплення ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни скаржаться на приховування втрат — перехоплення ГУР

ГУР
ЗС РФ

Мешканець Білгородської області заявив, що влада РФ замовчує справжні втрати російської армії на війні проти України, натомість росіяни дізнаються про втрати з соціальних мереж.

Росіяни скаржаться на приховування втрат

Місцевий житель Білгородської області під час розмови розповів про нібито посилення підрозділів ЗС РФ та замовчування значних втрат у підрозділах ЗС РФ в районі Бахмута.

Він заявив, що наразі Росія повідомляє лише про втрати з боку України, водночас замовчуючи втрати російських військових.

За кожен воєнний злочин, здійснений проти України, буде справедлива відплата, – наголосили в ГУР.

Чому війна на виснаження проти України найгірший сценарій для Росії

За інформацією аналітика з Великої Британії з питань оборони та безпеки, професора Майкла Кларка у коментарі журналістам видання Sky News, розв’язана Кремлем війна проти України перейшла у стадію “на виснаження”, однак це не обіцяє нічого гарного, насамперед для Росії, а не для України.

Виснаження на війні означає, що ви боретеся протягом тривалого часу, поки одна сторона просто не розвалиться, а потім все відбувається дуже швидко. У цій конкретній війні більше ймовірно, що росіяни розваляться в якийсь момент протягом наступних 18 місяців, ніж Україна, якщо Україну продовжуватимуть підтримувати, - вважає аналітик.

На його думку, для перемоги в умовах війни на виснаження Україні необхідно розвивати індустріальну базу, повернути до Європи “промислову війну”, а на це може знадобитись кілька років.

Ми ніколи не думали, що побачимо таке після закінчення Другої світової війни. Але у війнах на виснаження виграє та сторона, яка найбільше здатна налагодити свою промисловість і застосувати її на фронті протягом відносно тривалого періоду, - зазначає аналітик.

За словами Кларка, українці і росіяни це розуміють і намагаються перевести власну економіку на "військові рейки", але саме Росія, на його думку, не зможе цього зробити в повній мірі.

Загалом, на його думку, Росія не зможе реалізувати великий успішний наступ до весни 2025 року, а українці таку можливість все ж матимуть.

На даний момент нема передумов для сприятливих переговорів про припинення вогню, тому що єдине, на що згодні росіяни – українці мають просто поступитися і визнати втрату всієї території, яку втратили. Українці мають домогтися кращої переговорної позиції, - вважає аналітик.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?