Росіяни в Авдіївці погодились евакуювати військових ЗСУ, а потім розстріляли їх —110-та ОМБр
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни в Авдіївці погодились евакуювати військових ЗСУ, а потім розстріляли їх —110-та ОМБр

ЗСУ
Джерело:  online.ua

110 окрема механізована бригада підтвердила, що декількох важкопоранених військових не вдалося евакуювати з опорного пункту «Зеніт» в Авдіївці. Росія погодилася евакуювати їх, проте окупанти їх розстріляли.

РФ розстріляла полонених з “Зеніту”

У бригаді зазначають, що вихід з Авдіївки відбувався в умовах безперервного бомбардування ворожою авіацією та артилерійських обстрілів, постійних атак fpv-дронів, атак на евакуаційні автомобілі, обстрілів евакуаційних шляхів.

Декількох важкопоранених і загиблих військовослужбовців не вдалося евакуювати.

Там пояснили, що росіяни розвивали швидкий, масштабний наступ, не лишаючи шансів для повторних спроб.

Через повне оточення опорного пункту “Зеніт” бригада зв’язалася з координаційним центром і організаціями, які ведуть переговори з російською стороною щодо обміну полонених для надання допомоги українським важкопораненим беззбройним військовим.

Це відбувалося відповідно до міжнародних правил ведення війни і законів, які захищають військовополонених.

Ворог повідомив координаторів цього процесу, що погоджується провести евакуацію наших поранених і надати їм допомогу, а в подальшому – обміняти. Наші військовослужбовці отримали наказ зберегти свої життя.

Про подальшу ситуацію бригада дізналася з російських ресурсів. На оприлюдненому ворогом відео із захопленої позиції “Зеніт” родичі опізнали Георгія Павлова, Андрія Дубницького, Івана Житника – загиблими.

За даними бригади, росіяни також розстріляли Олександра Зінчука та Миколу Савосіка. Про шостого бійця інформація поки не підтверджена, скоріше за все він був з приданого підрозділу.

Помстимося за кожного нашого закатованого воїна! Нестерпно боляче за побратимів. Щирі співчуття родинам полеглих воїнів. Честь і Вічна Слава полеглим героям.

Розстріл українських полонених

Увечері 17 лютого росіяни поширили у мережі відео з тілами українських військових. Деяких з них впізнали рідні — бійців не не змогли евакуювати з позиції «Зеніт» в Авдіївці.

Зранку 18 лютого російські окупанти розстріляли двох українських військовополонених поблизу села Веселе Бахмутського району.

Донецька прокуратура розпочала розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?