Російська авіація знову "випадково" бомбила Бєлгородщину
Категорія
Світ
Дата публікації

Російська авіація знову "випадково" бомбила Бєлгородщину

ФАБ
Джерело:  online.ua

5 російських ФАБів було знайдено на території Бєлгородської області за останні два дні.

Головні тези:

  • Протягом останніх 4 місяців російська авіація випадково обстрілювала Бєлгородську область та окуповані території більше ніж 90 разів.
  • Стало відомо про 5 нових випадків знаходження авіабомб на території Бєлгородської області.
  • Раніше від російської авіабомби ФАБ-500 на Бєлгород було поранень 7 людей та пошкоджені житлові будівлі та автомобілі.
  • Влада приховала причину скиду бомби та пошкодження на Бєлгородщині.
  • Понад 40 авіабомб, що були скинуті на територію “ДНР”, не можуть бути розміновані.

РФ бомбить Бєлгородщину

11 та 12 червня на Бєлгородщині знайшли як мінімум ще 5 авіабомб.

Про це повідомляють росЗМІ.

ФАБи знайшли у селі Неклюдове, селищі Батрацька Дача, селі Новобудівка, в районі селища Ленінське та в селі Цепляєво-друге. У Новобудівці Корочанського району евакуювали мешканців вулиці Мисливська. У всіх п'яти випадках ніхто не постраждав.

Нагадаємо, 4 травня російський літак скинув на Білгород ФАБ-500, внаслідок чого 7 людей було поранено, 31 домоволодіння та 10 авто пошкоджено. Влада причину падіння бомби приховала, як і той факт, що вона була російською.

Таким чином, як мінімум 93 рази російські ВКС “випадково” бомбардували Білгородську область і окуповані території за останні 4 місяці. Ще майже чотири десятки авіабомб, що впали, не можуть розмінувати в «ДНР».

Росія бомбить Курщину

Олексій Барановський заперечив меседж Путіна про те, що бійці лише вбивають мирне населення, та нагадав про дію гуманітарних коридорів і шляхів евакуації, закликаючи людей їхати з небезпечних місць.

В ефірі телемарафону він заявив, що у Курській та Бєлгородській областях сьогодні точаться справді суворі сутички.

Російська армія оговталась після перших ударів, перших днів нашої появи, що було для них несподіванкою. У Курській області застосовують проти нас практично весь арсенал російської армії — міномети, артилерію, навіть декілька літаків було. Вони так само як і Україну тепер бомблять Курщину. Думають, що наші штурмові загони на якійсь вулиці й насипають туди з усіх типів зброї.

Він зауважив, що всі ці обстріли припадають на житлові забудови.

За нашими даними є потерпілі серед мирних мешканців. Глушково — це на північний схід від Тьоткіно — там лікарня переповнена потерпілими мирними жителями, строковиками.

Барановський нагадав, що і РДК, і Легіон "Свобода Росії", і Сибірський батальйон оголосили гуманітарні коридори, щоб цивільні місцеві не потерпали. Бо регулярна російська армія традиційно намагається прикритися цивільним населенням, цього разу вже своїм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?