Російські ДРГ активізувались у Сумській та Харківській області — ДПСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські ДРГ активізувались у Сумській та Харківській області — ДПСУ

ДПСУ
Російські ДРГ активізувались у Сумській та Харківській області — ДПСУ

Російські терористи активізували диверсійно-розвідувальні групи у Сумській та Харківській областях. Загроза від них не зникає й для Чернігівської області.

Росіяни активізували ДРГ у Сумській та Харківській області

Одну з останніх груп викрили в Сумській області. Завдяки злагодженим діям прикордонників та сил територіальної оборони диверсантів було вибито за лінію державного кордону, - розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Для ефективної боротьби з ворожими ДРГ, військові, які боронять ділянку кордону спільну тренуються й відточують взаємодію між сусідиними підрозділами й позиціями. Зокрема для оборони залучаються протидиверсійні резерви, а також відпрацьовуються різні тактики.

Як діють ворожі ДРГ

Диверсанти мають відповідне озброєння, екіпірування й намагаються діяти скритно. Інколи діляться на кілька груп, здійснюючи відволікаючі маневри. Нерідко в місцях роботи залишаються вибухові пастки, - пояснив Демченко.

Загроза з боку диверсантів, як відзначив речник Держприкордонслужби, йде не лише українським воїнам, але й звичайним громадянам. Терористи можуть відкрити вогонь по цивільних, чи транспорту, який трапляється їм на очі.

Ворожі ДРГ

14 грудня російські диверсанти намагалися потрапити у Сумську область. Українські прикордонники розпочали бій із ДРГ.

Ще в жовтні "Центр національного спротиву" попереджав про те, що спецпідрозділи головного управління Генштабу ЗС РФ прибули до Бєлгородської області для організації диверсій на території України з боку Сумської області.

Зокрема про зростання активності ворожих ДРГ на кордоні з Харківською областю попереджали в грудні.

Крім того, у зв'язку з постійними обстрілами та спробами проривів диверсантів у Сумській області запровадили евакуацію з прикордонних населених пунктів, розташованих у 5-кілометровій зоні від кордону з країною-агресором.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?