Російські ДРГ активно штурмують кордони України — відомі деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські ДРГ активно штурмують кордони України — відомі деталі

Сергій Наєв
ДРГ

Групи диверсантів ворога заходять з Брянської, Курської і частково з Бєлгородської областей РФ в смугах Чернігівської, Сумської і в Богодухівського районі Харківської області.

Російські диверсанти посилили спроби прорвати український кордон

Російські ДРГ намагалися сім разів протягом останніх двох тижнів прорвати кордон України. Зокрема, одну зі спроб було здійснено в районі Миропілля Сумської області.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв у Facebook.

ДРГ заходять з Брянської, Курської і частково з Бєлгородської областей РФ в смугах Чернігівської, Сумської і в Богодухівського районі Харківської області. Загалом за два тижня було 7 намагань ворога потрапити на територію України, –розповів він.

У пʼятьох випадках нашим оборонцям вдалося своєчасно виявити ці наміри та нанести вогневе ураження противнику, який, зазнавши втрат, відступив.

Зокрема, в районі Миропілля, що на Сумській області, одна з ДРГ намагалася перетнути наш державний кордон.

Завдяки технічним засобам їх було своєчасно виявлено, нанесено вогневе ураження з мінометів, артилерії та стрілецької зброї, – додав Наєв.

ДРГ армії РФ на Сумщині

Буквально 14 грудня російські диверсанти намагалися потрапити у Сумську область. Українські прикордонники розпочали бій із ДРГ.

А 12 жовтня ДРГ окупантів намагалася прорватися через кордон України на Сумщині та потрапити на об'єкт критичної інфраструктури. Отримавши відсіч, росіяни відійшли із втратами. ДРГ складалася із восьми осіб.

11 жовтня в Центрі національного спротиву попереджали, що спецпідрозділи головного управління Генштабу ЗС РФ прибули до Бєлгородської області для організації диверсій на території України з боку Сумської області.

Саме в Сумській області фіксується найбільша кількість спроб ДРГ РФ. Тож у зв'язку з постійними обстрілами та спробами проривів ворожих ДРГ у Сумській області, яка межує з Брянською, Курською та Білгородською областями РФ, запровадили евакуацію з прикордонних населених пунктів, розташованих у 5-кілометровій зоні від кордону з країною-агресором.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?