Російський флот уже знищений. Прем’єр Бельгії публічно висміяв Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Російський флот уже знищений. Прем’єр Бельгії публічно висміяв Путіна

Володимир Зеленський
Александр де Кроо

Прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо виступив з потужною промовою у другу річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну. За його словами, країна-агресорка зазначає поразку за поразкою.

Прем’єр Бельгії оцінив хід російсько-української війни

Александр де Кроо звертає увагу на те, що війна Росії проти України багато чого змінила в Україні та в усьому світі.

Окрім того, він наголосив, що країна-агресорка продовжує зазнавати однієї стратегічної поразки за іншою.

Його заява пролунала під час меморіальної церемонії в Гостомелі з нагоди другої річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Росіяни намагалися створити в Гостомелі плацдарм..., але вони зазнали поразки. Російська поразка в Гостомелі була початком кінця російської спроби захопити Київ, — наголосив Александр де Кроо.

Війна Росії проти України багато чого змінила в Україні та в усьому світі. Росія зазнавала однієї стратегічної поразки за іншою. НАТО збільшило свою ефективність і знову стало центром колективної безпеки в Європі... Російський флот уже знищений. Російська зброя виявилася такою, яка не може протистояти західній.

Александр де Кроо

Александр де Кроо

Прем’єр-міністр Бельгії

На його переконання, саме такі важливі битви, як битва за Гостомель, дали змогу врятувати Україну та її майбутнє.

Зеленський звернувся до західних лідерів, які прибули в Україну

24 лютого президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, а також прем’єр-міністри Італії, Канади та Бельгії прибули до Києва, щоб продемонструвати свою підтримку українского народу.

На переконання Володимира Зеленського, українці та їхні партнери сильніші, ніж будь-яка геополітика, а єднання людей може зробити більше, ніж будь-який диктатор.

Дорогі друзі! Президентко Єврокомісії Урсуло фон дер Ляєн, пані глава уряду Італії Джорджо Мелоні, Премʼєр-міністре Бельгії Александре Де Кроо, Премʼєр-міністре Канади Джастіне Трюдо! Я дякую за кожен пакет підтримки, який допомагає нашим воїнам битись, а державі — зміцнюватись. Я дякую за кожне санкційне рішення проти Росії. І я дякую за кожен крок, який дає змогу наблизити справедливе завершення цієї війни. Путін повинен програти — абсолютно в усьому, як тут, у Гостомелі. Тільки так виграє мир.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?