Російський генконсул спровокував масштабний скандал у Норвегії — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Російський генконсул спровокував масштабний скандал у Норвегії — відео

Микола Конигін

Російський генконсул Микола Конигін потрапив під шквал критики після того, як поклав квіти біля військового меморіалу у норвезькому місті Кіркенес.

Ще один російський дипломат втрапив у конфлікт за кордоном

Як вдалося дізнатися журналістам, місцева влада багато разів закликала Конигіна та інших російських дипломатів утриматися від традиційної церемонії покладання квітів.

Проте генконсул проігнорував ці прохання й без попередження прибув до меморіалу та поклав та вінок у кольорах російського триколору.

Він не захотів прокоментувати свій зухвалий вчинок представникам ЗМІ, однак декілька людей з його оточення неочікувано для всіх почали словесно і фізично нападати на місцевих журналістів.

Варто звернути увагу на те, що лише за кілька годин до прибуття російського генконсула, до того ж пам'ятника приїздив мер міста Кіркенес Магнус Меланд.

Він поклав вінок від імені місцевого муніципалітету, який був виконаний у кольорах українського стяга.

Невдовзі після того, як російський генеральний консул поклав свій вінок прямо на норвезький, Меланд повернувся і поклав обидва вінки поруч. Однак одна з російських пропагандисток спробувала йому перешкодити.

Згодом Меланд під час виступу назвав Росію агресором і закликав Володимира Путіна припинити розв’язану проти України війну.

Сьогодні в Європі йде війна, і агресор – це Путін і його режим. Саме путінський режим несе відповідальність за війну, засновану на брехні і пропаганді, війну, де гинуть матері і діти, а мирні жителі страждають, як під час Другої світової війни. Моє послання до режиму Путіна наступне: зупиніть війну в Україні, – закликав Меланд.

Що відомо про роль міста Кіркенес у Другій світовій

Під час Другої світової війни армія Третього Рейху використовувала Кіркенес як плацдарм для захоплення Кольського півострова, проте вона зазначала невдачі.

В результаті активних бойових дій та регулярних авіаударів маленьке норвезьке містечко було повністю зруйноване.

25 жовтня 1944 року радянські війська витіснили німців через фінський район Петсамо.

Згідно з останніми даними, під час наступу загинуло близько 600 радянських солдатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?