Росія відмовляє від співпраці з ПВК "Вагнер" інші країни — ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія відмовляє від співпраці з ПВК "Вагнер" інші країни — ISW

Росія відмовляє від співпраці з ПВК "Вагнер" інші країни — ISW
Джерело:  online.ua

Росія на виставці Армія-2023 відмовляла від співпраці з ПВК Вагнер інші країни, пропонуючи послуги підконтрольних Міноборони приватних угрупувань.

Джерело: ISW

Росія відмовляє інші країни від співпраці з вагнерівцями

Міністерство оборони Росії використовує форум "Армія-2023" у Москві, щоб змусити інші країни відмовитися від співпраці з ПВК "Вагнер". Міноборонівці рекламують контрольовані ними приватні військові компанії.

Про це пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Джерела, пов’язані з ПВК "Вагнер", 16 серпня поширили заяви про те, що Міноборони Росії використовує форум "Армія-2023", щоб відмовити інші країни від будь-якої співпраці з угрупуванням Пригожина.

Міноборони Росії також погрожує припинити військово-технічну підтримку та підтримку в ООН, якщо країни продовжуватимуть використовувати наявні зв’язки з Вагнером.

Джерела, пов’язані з Вагнером, стверджували, що Міноборони Росії вже висунуло Буркіна-Фасо ультиматум, погрожуючи припинити підтримку Росії, якщо африканська країна продовжить використовувати сили ПВК "Вагнер".

Ці твердження є непідтвердженими і в основному походять із джерел, пов’язаних з Вагнером, але відповідають попереднім оцінкам ISW про те, що Кремль прагне знищити або реструктуризувати Вагнера на користь ПВК, контрольованих МО Росії, — додали у ISW.

Заколот Пригожина: що відомо

Раніше газета The Washington Post з посиланням на дані розвідки розповіла, що російські спецслужби доповіли диктатору Володимиру Путіну про можливу підготовку ватажком ПВК Вагнера Євгеном Пригожиним заколоту щонайменше за два-три дні до того, як це сталося.

24 червня "вагнерівці" припинили свій одноденний бунт після переговорів із Лукашенко. Путін тоді дав вагнерівцям три варіанти дій, серед яких — заслання до Білорусі.

Між ватажком "вагнерівців" Євгеном Пригожиним та невизнаним президентом Білорусі Олександром Лукашенком була домовленість про переміщення найманців на територію РБ.

Після заколоту ПВК Вагнер у Росії затримали 13 високопоставлених військових для допиту. Близько 15 були відсторонені від служби або звільнені.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?