Росіяни націоналізували 700 підприємств у Криму — ЦНС
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни націоналізували 700 підприємств у Криму — ЦНС

Росіяни націоналізували 700 підприємств у Криму — ЦНС
Джерело:  online.ua

В окупованому Криму націоналізували і виставили на продаж 700 підприємств. Це робиться з метою затримання населення на тимчасово окупованих територіях.

Джерело: Центр національного спротиву

Росіяни масово націоналізують підприємства у Криму 

З кінця 2022 року окупаційна адміністрація тимчасово захопленого півострова Крим почала “захоплювати” бізнес українців, й тих кого вона підозрює в нелояльності.

З того часу на півострові “націоналізували” 700 підприємств й вже вставили на продаж. Фактично йдеться про грабіж всіх незгодних з окупацією й політикою режиму путіна.

Зауважимо, що всі ці накази про “націоналізацію” й угоди про подальший продаж – юридично нікчемні. Саме тому й черг покупців на захоплене майно немає, адже всі розуміють, що в окупантів нема прав на цей бізнес.

Нагадаємо, раніше на тимчасово окупованих територіях ворог почав визначати “безгосподарче майно”, власники якого залишили регіон через окупацію.

Фактично мова йде про пограбування місцевих, й засіб утримання людей на ТОТ, адже у випадку виїзду з регіону твоє майно автоматично стає “безгосподарчим” й виставляється на продаж.

Навіщо Росія завозить на окуповані території України представників кримінального світу 

За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, росіяни навмисно завозять на окуповані території України колишніх в'язнів та представників криміналу із метою залякування місцевого населення.

Люди с кримінальним минулим провокують місцевих жителів, щоб розпочати гострий конфлікт у громадському місці.

Зрештою це переходить у побиття українців, які незгодні з окупаційним режимом. При цьому так звані "слідчі органи" приймають рішення виключно на користь проросійських провокаторів.

Зокрема, більшість масових бійок, у населеному пункті Стрілкове Херсонської області, в результаті яких громадяни отримали значні тілесні ушкодження, "слідчими" класифіковані як такі, що не мають складу злочину, а винних російських провокаторів не можна притягнути до кримінальної відповідальності, - підкреслює Маляр.

Заступниця міністра зазначила,  РФ часто використовує криміналітет у політичних цілях.

Так, у 2014-2015 роках росіяни завозили в Україну своїх "крадіїв у законі" для розхитування та дестабілізації ситуації.

У нестабільній внутрішній обстановці росіянам простіше реалізовувати свої злочинні наміри. Отже, якщо вони завозять своїх злочинців на тимчасово окуповані території, значить не так в них там все просто. Доводиться розхитувати і залякувати для інтеграції "руського міра", - підкреслила Маляр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?