Це дуже серйозно — військові літаки РФ влаштували нові провокації
Категорія
Світ
Дата публікації

Це дуже серйозно — військові літаки РФ влаштували нові провокації

Це дуже серйозно — військові літаки РФ влаштували нові провокації
Джерело:  online.ua

11 червня офіційно стало відомо, що два російські військові літаки порушили повітряний простір Данії та продовжили свій політ, попри попередження. Про нові провокації з боку РФ повідомило Міністерство оборони Данії.

Джерело:  TV2

Військові літаки РФ двічі порушили повітряний простір Данії

Згідно з останніми даними, перший літак зайшов у повітряний простір країни між 11:08 та 11:10 та пролетів біля острова Борнгольм.

Окрім того, наголошується, що ще один літак порушив повітряний простір Данії об 11:40 і покинув його об 11:42.

За словами представників Міністрества оборони Данії, російські пілоти зразу ж отримали попередження, що літаки заходять у повітряний простір Данії, де вони не мають права перебувати, однак останні проігнорували це повідомленні.

Очільниця Міноборони країни Тріне Брамсен наголосила, що її команда сприймає випадок дуже серйозно.

"Це виглядає як свідома провокація і порушення повітряного простору Данії, і це зовсім нова форма агресії. Такого не було вже багато років", - підкреслила чиновниця.

Вона також звернула увагу на те, що в обох випадках для перехоплення вирішили підняти данські винищувачі F16.

За словами Тріне Брамсен, вона схвильована поведінкою Росії, яка стає "все більш агресивною".

Окрім того, відомо, що очільник Міністерства закордонних справ Данії Єппе Кофод вже домовився про зустріч з послом РФ у Данії, щоб вимагати пояснень.

Бомбардувальники НАТО направили потужне послання Путіну

Не можна також не згадати про те, що тиждень тому американські бомбардувальники B-52 за один день облетіли всі країни НАТО в супроводі винищувачів союзників. Операцію вирішили провести "в полі видимості Росії" - вона була своєрідним "посланням" російському президенту Володимиру Путіну перед зустріччю з очільником Білого дому Джо Байденом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?