Розстріл українських полонених біля Роботиного. Бійці були з десантної бригади
Категорія
Україна
Дата публікації

Розстріл українських полонених біля Роботиного. Бійці були з десантної бригади

ЗСУ

Українські військові, яких росіяни розстріляли біля Роботиного на Запоріжжі, належали до 82 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ. Їхні тіла евакуювали з поля бою.

Розстріляні полонені належали до десантної бригади

У Командуванні зазначили, що троє військових 82 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ вибули зі строю внаслідок потрапляння у полон після отримання поранень та контузій різних ступеней тяжкості.

Російські військові, в порушення законів та звичаїв війни, умисно вбили людей, захищених в умовах збройного конфлікту.

Загиблих воїнів було евакуйовано з поля бою.

Раніше керівник департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу генерального прокурора в етері «Радіо Свобода» назвав підозрюваних у цьому злочині.

Правоохоронці підозрюють російських військових із 76 гвардійської десантно-штурмової дивізії РФ, відомої як «Псковська десантна дивізія».

Розстріл українських полонених на Запоріжжі: що відомо

27 грудня Офіс генпрокурора повідомив, що у грудні цього року троє українських військових потрапили в полон біля населеного пункту Роботине.

Через годину їх розстріляли російські окупанти, що є порушенням ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?