Розвідка Британії розкрила деталі ситуації на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка Британії розкрила деталі ситуації на Донеччині

Міноборони Британії
Військовий ЗСУ

За інформацією розвідки Міноборони Великої Британії, окупаційна армія РФ продовжує наступ на кількох ділянках фронту в Україні, однак ключові наступальні зусилля зосереджує в районах Авдіївки та Покровська. 

Головні тези:

  • Окупаційна армія РФ зосереджує ключові наступальні зусилля в районах Авдіївки та Покровська на Донеччині.
  • ЗСУ стримують наступ армії РФ на Донеччині, зупиняючи їх у районі Часового Яру.
  • Російські окупанти можуть проводити розвідку та підготовку до подальших дій у районі Часового Яру, залишаючи контроль незмінним.
  • Останнім часом російські сили діють розсіяними невеликими, пішими загонами, перериваючи основні атаки на Донеччині.
  • Інформація від британської розвідки допомагає уявити повну картину наступу окупаційних сил РФ на український фронт.

Що відомо про ситуацію на фронті в районі Авдіївки та Покровська на Донеччині

Ймовірно, напрямок Авдіївка-Покровськ у Донецькій області залишається у центрі зусиль Росії і, відповідно, там російські сили протягом останнього місяця підтримували найвищі операційні темпи, - йдеться у зведенні представників британської розвідки.

У звіті Міноборони Британії зазначається, що окупаційна армія РФ намагається просуватись на північ і захід від Очеретиного у напрямку Покровська.

Окрім цього аналітики британської розвідки зазначають, що російські окупанти домоглись незначного просування у напрямку селища Нью-Йорк.

ЗСУ стримують наступ армії РФ на Донеччині
Військові ЗСУ

Це добре укріплений район та остання точка лінії зіткнення, що існувала до повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року.

Що відомо про ситуацію в районі Часового Яру

У Міноборони Британії припускають, що росіяни могли взяти тактичну паузу у районі Часового Яру, проводячи розвідку.

Біля міста Часів Яр Донецької області суттєвих змін у територіальному контролі не відбулося. Повідомлялося, що основні атаки російської піхоти припинилися протягом останніх кількох днів і що російські сили в основному діють розсіяними невеликими, пішими загонами, - наголошується у звіті британської розвідки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?