Розвідка США не виключає допомогу РФ Китаю у підготовці до нападу на Тайвань
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка США не виключає допомогу РФ Китаю у підготовці до нападу на Тайвань

Прапори РФ та Китаю
Джерело:  Bloomberg

У розвідці США зазначають, що Росія і Китай посилюють співпрацю у військовій сфері, включаючи ймовірну підготовку до нападу на Тайвань. 

Що відомо про ймовірну допомогу Росії Китаю із підготовкою до нападу на Тайвань

Ми вперше бачимо, як Китай і Росія співпрацюють у відносинах з Тайванем і визнають, що це місце, де Китай точно хоче, щоб Росія співпрацювала з ними, і ми не бачимо причин, чому б вони цього не робили, — зазначила директорка Національної розвідки США Евріл Хейнс.

За її словами із посиланням на оцінки американської розвідки, співпраця Росії і Китаю виходить за всі можливі межі майже у всіх сферах.

Зокрема в:

  • політичному,

  • економічному,

  • військовому,

  • технологічному.

Звичайно, така можливість є... Питання про те, наскільки це ймовірно, я думаю, залежить від сценарію, — підкреслила Хейнс.

Що відомо про санкції США проти Китаю за співпрацю з Росією

В МЗС КНР пригрозили США власною відповіддю на нові санкції з боку США проти китайських компаній, які надають Росії допомогу у війні проти України.

Зокрема, Пекін закликав Вашингтон “припинити оббріхувати й стримувати Китай та припинити безглузде застосування незаконних і односторонніх санкцій”.

Китай вживатиме всіх необхідних заходів для рішучого захисту законних прав та інтересів китайських компаній, — заявили в МЗС країни.

У відомстві зазначили, що Китай не є ні організатором, ні стороною розв’язаної Росією війни проти України і має право розвивати відносини з усіма країнами, зокрема з Росією.

Китай завжди рішуче виступав проти застосування Сполученими Штатами незаконних і односторонніх санкцій проти китайських підприємств і здійснення "юрисдикції довгого пальця", — підкреслюють в МЗС КНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?