Розвідка США вказала на новий "параноїдальний" страх Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка США вказала на новий "параноїдальний" страх Путіна

Путін
Джерело:  Голос Америки

Російський диктатор Путін відчуває "параноїдальний страх" через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у світі, і це привело його до рішення витрачати історично рекордні суми на мілітаризацію.

Чому в Путіна виник "параноїдальний" страх

Як розповіла директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, Путін продовжує вважати, що Росія перебуває під загрозою, і майже напевно припускає, що більша, краще оснащена армія донесе цю думку до західної та внутрішньої аудиторії.

Він продовжує розглядати розширення НАТО та підтримку України Заходом як зміцнення його давнього переконання, що Сполучені Штати і Європа прагнуть обмежити владу Росії, — зазначила Евріл Гейнс.

На думку Гейнс, це уже "певна параноя".

Водночас посадовиця вважає, що насправді дії НАТО спрямовані на запевнення Росії у зворотному, утім рішення Путіна прискорили події, яких він намагався уникнути, зокрема розширення альянсу, коли до НАТО вступили Фінляндія і Швеція, які протягом десятиліть зберігали нейтралітет.

За словами Гейнс, очільник Кремля збільшив витрати на оборону майже до 7% ВВП Росії, що майже вдвічі перевищує середній показник за історію, і наразі оборонний бюджет РФ становить приблизно 25% усіх федеральних витрат.

Путін знайшов, кого покарати за поразки армії РФ в Україні

Останні події в російській політиці підтверджують інсайдерські дані про те, що диктатор Володимир Путін вирішив помститися главі Міноборони РФ Сергію Шойгу за провали солдатів РФ на українському фронті.

Команда ISW звернула увагу на те, що нелегітимний президент РФ 2 травня провів зустрічі з губернатором Тульської області, афілійованим з "ПВК Вагнера", Олексієм Дюміним.

На переконання американських аналітиків, це підтверджує чутки про те, що Путін хоче зменшити владу Шойгу, врівноважити його з конкурентами та покарати за невдачі російських військових у війні проти України.

Дюмін неодноразово ставав на бік Пригожина у 2022 і 2023 роках, сподіваючись замінити самого міністра оборони Росії Сергія Шойгу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?