Сікорський спрогнозував дії Путіна у разі перемоги в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Сікорський спрогнозував дії Путіна у разі перемоги в Україні

Радослав Сікорський
Джерело:  TVN24

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що кремлівський диктатор Володимир Путін у разі перемоги в Україні вчинить так само, як свого часу вчинив Адольф Гітлер. 

Путін вчинить так само як і Гітлер у разі перемоги в Україні

Сікорський підкреслив, що Путін у разі перемоги в Україні використає наявні людські та технічні ресурси для продовження війни проти західних країн.

Глава МЗС Польщі зазначив, що його країна має вибір, аби переможені росіяни за межами України, а бо Кремль у ролі переможця біля польського кордону.

І тоді Путін вчинить так само, як Гітлер вчинив із Чехословаччиною: він візьме промисловість і людей в Україні та мобілізує їх для продовження війни, — попереджає Сікорський.

На його переконання, значно краще допомогти Україні перемогти кремлівську агресію.

Росія багато разів нападала на Польщу за 500 років нашої історії. Тому ми анітрохи не здивуємося, — підкреслив очільник польської дипломатії.

Сікорський наголосив, що зараз українці борються не самі. На його думку, РФ отримає поразку.

Росія програє, тому що ми, Захід, набагато сильніші за Росію, — зазначив очільник МЗС Польщі.

Польща готова повернути військовозобов’язаних українців до України

Сікорський зазначив, що у Польщі чекають на ініціативу з боку України щодо повернення українських чоловіків мобілізаційного віку.

Україні тут справді потрібно проявити ініціативу, тому що для нас це етично неоднозначне питання. Хоча, звісно, ​​ми розуміємо, що Україна потребує своїх захисників, щоб захистити свою Батьківщину, — пояснив позицію Варшави очільник польської дипломатії.

Глава МЗС Польщі зазначив, що йому поки невідомі ідеї, які розглядає Україна для повернення чоловіків додому.

Але Сікорський назвав "цікавою" ініціативу з обмеження консульських послуг.

Раніше, у грудні, коли я був у Києві одразу після призначення на посаду, українська сторона говорила трошки інше, але в тому ж напрямку. А саме, що вони будуть мати довідку для своїх громадян про те, що у нього врегульовані стосунки з військовою службою, і вони просили на рівні Євросоюзу не надавати соціальні пільги людям, у яких немає такої довідки. Цікава ідея, — зазначив Сікорський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?