Розвідка викрила нову небезпечну провокацію окупантів на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка викрила нову небезпечну провокацію окупантів на Донбасі

Розвідка викрила нову небезпечну провокацію окупантів на Донбасі
Джерело:  online.ua

Бойовики окупаційного режиму РФ, який контролює окремі райони Донеччини та Луганщини, проводять мінування у зоні бойових дій із використанням забороненого озброєння.

Джерело: Міноборони

За офіційними даними, йдеться про значну загрозу водночас для безпосередньо мирного населення регіону.

“Російські окупаційні війська продовжують нарощувати інженерно-фортифікаційне обладнання передових позицій та здійснювати мінування місцевості, включно з ділянками території у тилових районах неподалік від лінії зіткнення. Противник встановлює мінно-вибухові загородження з використанням протитанкових мін і заборонених міжнародними Конвенціями протипіхотних ПОМ-2, ЕМН-2, МОН, ОЗМ-72. Зазначені дії окупантів створюють додаткову небезпеку для цивільного населення”, - наголосили у розвідці.

Також відзначається, що інтенсивне закладання мін у різних районах провокує появу втрат серед підрозділів військ агресора.

“Такі випадки ворог намагається приховати і використати інформацію про факти загибелі особового складу на власних мінно-вибухових загородженнях для дискредитації Об’єднаних сил”, - додали в ГУР Міноборони.

Війна Росії проти України

Першим актом агресії Росії проти українського сусіда стало вторгнення військових підрозділів у Крим, що визнав сам Володимир Путін. Пізніше найманці за підтримки кадрових військовослужбовців почали повноцінну війну в Донецькій та Луганській областях.

З того часу ж тривають переговори зі стороною агресора, які за 7 років не призвели майже ні до чого крім періодичних режимів припинення вогню та обмінів полоненими.

Утім, якщо стосовно агресії на Донбасі переговори тривають, то Крим став питанням, яке російська сторона намагається підносити як табу. Неодноразово навіть на найвищому рівні у Кремлі оголошували — питання півострову “закрите”.

Водночас із заяв міжнародної спільноти можна побачити, що закритим питання окупації Криму вважають виключно у Москві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?