Тариф на електроенергію в Україні можуть підвищити вдвічі
Категория
Экономика
Дата публикации

Тариф на електроенергію в Україні можуть підвищити вдвічі

світло
Источник:  Телеграф

Нардеп та член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк офіційно підтвердив, що тариф на електроенергію в Україні може сягнути майже 6 гривень.

Ріст тарифу на електроенергію в Україні. Що зміниться

Депутат звернув увагу на те, що у разі різкого підвищення ціни вкрай важливо зберегти субсидіювання для тих категорій осіб, які не мають можливості сплачувати таку ціну.

Держава разом з нашими партнерами мають у такому випадку підставити плече людям! Але ми маємо розуміти, що держава не може дотувати всіх без виключення, — заявив Сергій Нагорняк.

За його словами, лібералізація тарифів дасть двом державним компаніям можливість перестати дотувати населення і за рік акумулювати кошти для початку добудови 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС.

Водночас "Укргідроенерго" зможе почати будівництво Канівської ГАЕС потужністю 1000 МВт, вартість якої оцінюється в 1,2 млрд доларів США.

Що важливо розуміти, станом на сьогодні вартість електрики для населення складає 2,64 грн/кВт-год.

Тарифи на електроенергію

Як згадувалося раніше, уряд України уже скасував заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг, нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) та заборгованості за ЖКП для населення у разі несплати.

За попередніми даними, початок відключень електроенергії за борги стартує найближчими днями.

За період повномасштабної війни, з кінця лютого 2022 року, борги побутових споживачів за електроенергію зросли на 15 млрд грн. Протягом минулого року сума боргів зросла приблизно на 7,7 млрд грн.

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?