Румунські фермери пообіцяли безстроковий протест на кордоні з Україною
Категорія
Світ
Дата публікації

Румунські фермери пообіцяли безстроковий протест на кордоні з Україною

ПП Сірет
Джерело:  TVR

Румунські фермери та перевізники продовжують протести після безрезультатних переговорів із Міністерством фінансів, які тривали близько чотирьох годин.

Румуни продовжать блокування кордону з Україною

Румунські фермери та перевізники не знімуть блокування румунсько-українського кордону.

Про це повідомляє TVR.

Перевізники та фермери, які чекали на результати переговорів з Міністерством фінансів на вулиці, поскаржилися журналістам, що їм стає все важче працювати, і вони навіть змушені закривати бізнес.

Через угоди, укладені Румунією з Європейською комісією, не було знайдено рішень щодо скорочення бюджетних витрат у всіх сферах. Підсумовуючи, наш протест триватиме нескінченно довго, поки ця влада не зрозуміє свою неспроможність керувати країною, – сказав представник фермерів Денуц Андруш.

Раніше протестувальники скаржилися на ціни на пальне, висловлювали невдоволення оподаткуванням, вимагали покращити кредитування сільського господарства та припинити завезення зерна з України.

Блокування румунського пункту пропуску: що відомо

Румунські фермери 14 січня вже вдруге заблокували пункт пропуску "Сірет" на кордоні з Україною.

Перший раз пропускний пункт було заблоковано вчора по обіді, проте вже до вечора протестувальники припинили блокування кордону, і пункт пропуску "Сірет" відновив свою роботу в повному обсязі.

За даними румунських видань, фермери вимагають від уряду субсидій, щоб отримати можливість конкурувати з українською продукцією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?