Саміт миру щодо України. У США попереджають про нову хитрість Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Саміт миру щодо України. У США попереджають про нову хитрість Путіна

ООН
Путін

Офіційний Вашингтон звинувачує команду російського диктатора у спробі використати Раду Безпеки ООН, аби відвернути увагу міжнародної спільноти від Глобального саміту миру у Швейцарії.

Головні тези:

  • Російська Федерація усіляко намагається поглибити зв’язки з країнами, які ігнорують міжнародне право та статут ООН.
  • США закликають інші країни припинити військову співпрацю з Росією.
  • Участь міжнародної спільноти в майбутньому Саміті миру буде вирішальною для підтримки міжнародного миру і безпеки.

Кремль намагається зірвати Український саміт миру

З заявою з цього приводу виступив заступник постійного представника США при ООН Роберт Вуд під час засідання Радбезу.

За словами дипломата, його не дивує той факт, що країна-агресорка скликала зустріч за день до прибуття десятків країн до Швейцарії на Саміт миру.

Сьогоднішнє засідання — це прозора спроба РФ відволікти світ та звинуватити в тому, що відбувається в Україні, кого завгодно, але тільки не себе, — наголосив Роберт Вуд.

Як пояснив представник США, наразі Путін робить все можливе, що міжнародна спільнота повірила, що саме намагання України захистити себе є справжньою перешкодою для миру.

Окрім того, американський дипломат попередив, що країна-агресорка всіляко намагається поглибити зв’язки з країнами, які відверто ігнорують міжнародне право та статут ООН.

РФ отримала від КНДР десятки балістичних ракет та понад 11 тисяч контейнерів з боєприпасами, — нагадав Роберт Вуд.

Він також додав, що Росія поглибила військові відносини з Іраном, закуповуючи безпілотники, та хоче придбати балістичні ракети.

Росія програла б війну Україні без допомоги своїх союзників

Роберт Вуд закликав ООН не ігнорувати той факт, що вирішальну роль у підтримці РФ відіграє Китай.

Як відомо, саме офіційний Пекін постачає країні-агресорці значну кількість верстатів, мікроелектроніки, оптики, а також техніки для БПЛА та крилатих ракет.

За словами американського дипломата, китайська допомога заповнює критичні прогалини в оборонному виробничому циклі Росії.

Ми закликаємо всі країни припинити військову співпрацю з Росією, яка підтримує її агресивну війну проти України… Участь міжнародного співтовариства у майбутньому Саміті з питань миру в Україні, який прийматиме Швейцарія, матиме вирішальне значення для підтримки нашої спільної мети: підтримання міжнародного миру і безпеки, — підсумував Вуд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?