Саміт НАТО у Вашингтоні. Зеленський назвав пріоритетні питання для України
Категорія
Україна
Дата публікації

Саміт НАТО у Вашингтоні. Зеленський назвав пріоритетні питання для України

Володимир Зеленський
Зеленський

9 липня у Вашингтоні почався саміт НАТО, на якому буде присутній президент України Володимир Зеленський. Очільник держави наголосив на ключових питаннях, за які він “битиметься” на Саміті.

Головні тези:

  • Україна на саміті НАТО бореться за отримання більшої кількості систем ППО та літаків F-16.
  • Володимир Зеленський вимагає додаткових гарантій безпеки для України, включаючи зброю, фінансову підтримку та політичну підтримку.
  • Одним із головних питань на саміті НАТО — Україна, зокрема можливе посилення української протиповітряної оборони та обговорення майбутнього членства в Альянсі.
  • На полях саміту можлива зустріч Зеленського з американським президентом Джо Байденом.
  • Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив про узгодження значного пакету допомоги для України на саміті у Вашингтоні.

Зеленський нагадав про пріоритети України на саміті НАТО

На саміті НАТО Україна боротиметься за надання їй більшої кількості систем ППО, літаків F-16, а також додаткові гарантії безпеки.

Про це заявив Зеленський у відеозверненні.

Зараз – Вашингтон. Сьогодні починається саміт НАТО. Б’ємося за більшу кількість ППО для України. Я впевнений, що буде. Б’ємося за більшу кількість літаків. F-16. Ми боремося, щоб були. Б’ємося за додаткові гарантії безпеки для України – а це зброя й фінанси, політична підтримка. Б’ємося за необхідні рішучі дії Америки та Європи – те, що зміцнить наших воїнів.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Він наголосив, що Україна робить і завжди буде робити все, щоб російський терор програв. Президент зазначив, що потрібно не лише Україні, а всім - "буквально кожному партнеру та усім народам".

Президент Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська 9 липня прибули до Вашингтона.Там сьогодні розпочинається саміт НАТО.

Саміт НАТО у Вашингтоні

З 9 по 11 липня, у Вашингтоні відбудеться саміт НАТО. Одним з головних питань порядку денного зустрічі 32 лідерів держав-членів буде Україна.

Як раніше анонсувалося, на саміті може бути ухвалене рішення про посилення української протиповітряної оборони, а також буде обговорюватися майбутнє членство України в Альянсі.

Як заявляв генсек НАТО Єнс Столтенберг, на саміті у Вашингтоні також планують узгодити значний пакет допомоги для України.

Крім того, на полях саміту можлива зустріч президента Володимира Зеленського з американським лідером Джо Байденом. Принаймні, до такої зустрічі йде підготовка в Білому домі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?