Шарль Мішель оцінив прогрес України на шляху до членства у ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Шарль Мішель оцінив прогрес України на шляху до членства у ЄС

Офіс Президента України
Шарль Мішель

За словами президента Євроради Шарля Мішеля за результатами візиту до Києва, керівництво України успішно просуває важливі антикорупційні реформи та виконує іншу роботу, необхідну для членства у ЄС. 

Що відомо про оцінку Шарлем Мішелем прогресу України на шляху до ЄС

Президент Євроради зазначив, що не пошкодує зусиль заради членства у ЄС України та Молдови.

Як ви знаєте, членство в ЄС не набувається раптово за ніч. Розширення є і буде процесом, заснованим на заслугах, - підкреслив Шарль Мішель.

Він попередив, що процес вступу у ЄС супроводжується багатьма вимогами і іноді може викликати розчарування, однак повина проводитись відповідна робота, особливо у галузі реформування правової бази.

Навіть сьогодні у день символічної річниці, ви продовжуєте просувати важливі антикорупційні реформи. Ви сьогодні проголосували у Верховній Раді за три дуже важливі закони. Я хочу привітати вас, бо це демонструє ваш рішучий настрій робити необхідне, - зазначив Шарль Мішель.

Він переконаний, що підтримка України є для європейських країн моральним обов’язком і стратегічною відповідальністю.

Водночас розширення для ЄС – це, за його словами, стратегічна інвестиція у мир, процвітання і демократичні цінності.

Я маю намір зробити усе, аби переконати 27 колег, що ми потребуємо позитивного рішення у грудні, - підкреслив Мішель.

Він пояснив, що позитивне рішення означає три виміри.

По-перше, це повідомлення для громадян Європейського Союзу, що ми дбаємо про наше спільне майбутнє з точки зору безпеки, процвітання і стабільності, - зазначив Мішель.

Чиновник додав, що Євросоюз буде більш захищеним і безпечним, і заможним разом з країнами, які поділяють ті ж принципи, цінності та бачення.

По-друге, це повідомлення для народу України і народу Молдови, що ми є надійними, серйозними і лояльними, що ми добре розуміємо, що стоїть на кону, - наголосив президент Євроради.

Він додав, що це слугує певним аргументом, аби переконати лідерів 27 країн-членів ЄС ухвалити позитивне рішення про початок переговорів.

По-третє, це повідомлення для Кремля і усіх у світі, хто хоче підірвати порядок, заснований на правилах, кому не подобабться людська гідність і демократичні принципи, - підсумував Мішель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?