"Шахтар" переміг "Антверпен" на груповому етапі Ліги чемпіонів
Категорія
Спорт
Дата публікації

"Шахтар" переміг "Антверпен" на груповому етапі Ліги чемпіонів

Шахтар
Джерело:  Суспільне. Спорт

28 листопада донецький “Шахтар” здобув перемогу над “Антверпеном” з рахунком 1:0.

"Шахтар" переміг "Антверпен"

Донецький "Шахтар" здобув третю перемогу на груповому етапі Ліги чемпіонів. У п'ятому турі "гірники" з рахунком 1:0 обіграли "Антверпен".

До матчу проти бельгійської команди "Шахтар" підходив у статусі третьої команди групи Н. Перед цим поєдинком з шістьма очками підопічні Маріно Пушича поступалися "Барселоні" та "Порту", які мали по дев'ять балів, але зберігали шанси на плей-оф Ліги чемпіонів.

Номінально домашній матч з "Антверпеном" "Шахтар" проводив у німецькому Леверкузені. Зустріч у Німеччині через проблеми зі здоров'ям пропускав основний правий захисник "гірників" – Юхим Конопля.

На 12-й хвилині матчу "Шахтар" здобув перевагу в рахунку, коли гольового удару по воротам Жана Бюте завдав Микола Матвієнко, який вперше забив гол у Лізі чемпіонів. У підсумку цей гол став єдиним у першому таймі.

На початку другого тайму "Антверпен" претендував на пенальті після фолу Валерія Бондара у штрафному майданчику "Шахтаря". Однак після перегляду VAR арбітр матчу Бартош Франковські не зафіксував порушення правил.

Натомість на 56-й та 61-й хвилинах "Шахтар" двічі пробив у перекладину. Спочатку у поперечину влучив Іраклі Азаров, а згодом – Тарас Степаненко.

До завершення матчу бельгійці мали кілька нагод зрівняти рахунок, однак жодна з них не стала гольовою. Загалом "Антверпен" завдав по воротам суперника 14 ударів, 4 – у площину воріт. "Шахтар" – 13 та 5 відповідно.

У компенсований час "Шахтар" мав змогу збільшити перевагу, але удар Артема Бондаренка був неточним.

У підсумку, гол Матвієнка залишився єдиним у цьому матчі. Перемога над "Антверпеном" гарантувала "Шахтарю" щонайменше третє місце у групі та вихід у плей-оф єврокубків.

"Шахтар" у Лізі чемпіонів: що відомо

Перед шостим туром "Шахтар" претендує на плей-оф Ліги чемпіонів, де востаннє команда грала у сезоні 2017/18, коли вилетіла від "Роми" за сумою двох матчів (2:2).

Третє місце у групі Ліги чемпіонів виводить команду в плей-оф Ліги Європи.

Груповий етап цьогорічної Ліги чемпіонів "Шахтар" завершить виїзним матчем проти "Порту" (13 грудня).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?