"Шахтар" переміг "Ворсклу" у фіналі Кубку України
Категорія
Спорт
Дата публікації

"Шахтар" переміг "Ворсклу" у фіналі Кубку України

футбол

Донецький "Шахтар" переграв полтавську "Ворсклу" в битві за Кубок України 2023/24.

Що відомо про матч Шахтар-Ворскла

"Ворскла" — "Шахтар" — 1:2

Голи: Ковталюк, 85 — Сікан, 40, Конопля, 56

"Гірники" з перших хвилин прогнозовано заволоділи ініціативою. Утім, територіальна перевага в дебюті особливих дивідендів "Шахтарю" не принесла. Зате на екваторі тайму лише вчасний вихід Різника з воріт нівелював загрозу від Кане після закидання Пердути.

Як проходив матч

Команда Маріно Пушіча взялася до справи серйозніше. Ось Кевін накрутив оборонців на фланзі, ввійшов у штрафний та подав на дальню стійку, але там Конопля головою пробив повз ворота. У відповідь Кане з гострого кута після чергової передачі з глибини влучив у голкіпера.

Поступово гра заспокоїлася. Тим несподіванішим став гол "Шахтаря" перед перервою. І знову небезпека прийшла з лівого флангу. Цього разу Азарові виконав навіс, а Сікан головою відправив м'яч над Ісенком у сітку воріт полтавців.

На старті другої половини "Ворскла" виглядала активнішою. Наприклад, Мякушко змістився з флангу в центр і пробив у ближній кут — Різник впорався з ударом. Натомість "гірник" Сікан міг оформити дубль, але після передачі Бондаренко завдав пострілу над поперечиною з розвороту.

Та довго чекати на другий м'яч "гірникам" не довелося. Гол виявився трохи курйозним — Зубков подав кутовий, Матвієнко скинув м'яч на дальню стійку, звідки Конопля головою пробив в Ісенка. Проте, відеоповтор чітко засвідчив, що м'яч повністю пересік лінію, тож після підказки VAR рефері зафіксував взяття воріт.

"Ворскла" вимушено розкрилася і на полі запанував футбол на зустрічних курсах. Моменти забити марнували і полтавці, і донеччани. Зокрема, розмочити рахунок могли Ковталюк і Крупський, але в першому випадку не дрімав Різник, а в другому — м'яч пішов вище воріт. За "Шахтар" могли забивати Кевін (сейв Ісенка) та Зубков (повз стійку).

Зрештою, на 85-й хвилині "Ворскла" повернула інтригу до фіналу. Крупський класно прорвався правим флангом і прострілив, а з меж штрафного справжній шедевр оформив Ковталюк. Нападник полтавців п'ятою елегантно відправив м'яч повз воротаря — 1:2.

Фінальні хвилини були вкрай нервовими. Однак, "гірники" зуміли втримати переможний рахунок і вибороли 14-й Кубок України в історії. Трофей підкреслив вдалий сезон "Шахтаря" — команда Пушіча оформила дубль в перший сезон боснійсько-нідерландського фахівця.

До слова, раніше "Шахтар" став чемпіоном України після перемоги над "Динамо".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?