"Шахтар" започаткував футбольну команду для військових з інвалідністю
Категорія
Спорт
Дата публікації

"Шахтар" започаткував футбольну команду для військових з інвалідністю

Шахтар
Джерело:  ФК Шахтар

ФК "Шахтар" – перший клуб УПЛ, який створює команду для військових з ампутаціями.Будуть створені всі умови для того, щоб ветерани могли інтегруватися та повернутися до активного життя, спираючись на міжнародну практику адаптивного футболу.

“Шахтар” створює команду для ветеранів війни з ампутаціями

Футбольний клуб "Шахтар" пропонує програму реабілітації поранених за допомогою спорту і створює футбольну команду для людей з інвалідністю.

Про це повідомляється у Facebook клубу.

Учасниками команди стануть військові, які під час бойових дій отримали поранення та, як наслідок, ампутацію кінцівок, йдеться в повідомленні.

Планується, що на першому етапі до команди увійдуть 20 гравців та наставник, які проводитимуть регулярні тренування в Києві та Щасливому (Київська область).

Набір футболістів і підготовка тренерів розпочнеться найближчим часом. У майбутньому передбачена участь команди в змаганнях, у тому числі – європейських.

Українські воїни, які віддали своє здоров’я, захищаючи країну від ворога, сьогодні як ніхто потребують підтримки суспільства. За різними оцінками, наразі в Україні близько 50 тис військовослужбовців мають ампутації через поранення.

"Шахтар" – перший клуб УПЛ, який створює команду для військових з ампутаціями. Наше завдання - створити всі умови для того, щоб ці люди могли інтегруватися та повернутися, наскільки це можливо, до активного життя. Під час організації нової команди ми спиратимемось на міжнародну практику адаптивного футболу, – цитує клуб слова генерального директора клубу Сергія Палкіна.

ФК "Шахтар" з перших днів війни надає підтримку Збройним силам України та допомогу постраждалим від війни українцям.

Рекорд Шахтаря у матчі з Барселоною

Донецький “Шахтар” переміг “Барселону” 7 листопада з рахунком 1:0 в четвертому турі Ліги чемпіонів. Під час гри “гірники” виконали рекордну кількість пасів.

У грі, яку «Шахтар» приймав у німецькому Гамбурзі, Данило Сікан забив переможний гол головою на 40-й хвилині.

Переможний гол "Шахтаря" відбувся після 27-ми передач - найдовшого голу в Лізі чемпіонів цього сезону.

Проте Барселона теж не була пасивною, Вони невдало намагалися перехопити м’яч, але виглядали нескоординованими на кожному кроці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?