СБУ показала унікальні кадри обміну полоненими — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ показала унікальні кадри обміну полоненими — відео

СБУ
Полонені

3 січня з російського полону звільнили 230 українців - це наймасштабніший обмін полоненими з початку повномасштабного вторгнення РФ. СБУ показала ексклюзивне відео операції.

Відео повернення українських полонених

У СБУ зазначили, що повернення полонених - результат роботи Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, який виконав рішення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Життя кожного українця – найвища цінність! Працюємо над тим, аби виконати доручення Президента України і повернути з полону кожного українця!

Повернення полонених 3 січня: що відомо

Серед 230 військових та цивільних, які повернулися додому, воїни Збройних сил, Нацгвардії, ВМС, прикордонники, оборонці Маріуполя та острова Зміїний.

48 обміняних військових мали статус «зниклий безвісти». 6 полонених є цивільними.

Тепер на них чекає медичний огляд, допомога з відновленням документів і карток та реабілітація.

Більшість звільнених – чоловіки (225) та п’ятеро жінок.

Додому повернулися семеро захисників острова Зміїний, музикант військового оркестру, військовослужбовиця ЗСУ, яку росіяни позбавили волі під час перебування в декретній відпустці, нацгвардійці з ЧАЕС, цивільний викладач Східноукраїнського національного університету імені В. Даля, оборонці Маріуполя, бойова медикиня зі складу 36 ОБрМП, яка у неволі принципово розмовляла українською мовою.

У реалізації цього обміну також брали участь Об’єднані Арабські Емірати.

Нагадаємо, що останній обмін полоненими відбувся 7 серпня 2023 року. Тоді Україні вдалося повернути 22 воїнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?