СБУ прийшла з обшуками до Києво-Печерської лаври
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ прийшла з обшуками до Києво-Печерської лаври

СБУ

Згідно з даними українських журналістів, вранці 9 лютого Служба безпеки України проводить обшуки в Києво-Печерській лаврі.

Обшуки у Києво-Печерській лаврі. Що відомо

Про те, що українська спецслужба завітала до лаври написали одразу декілька українських ЗМІ з посиланням на свої анонімні джерела в СБУ.

За нашою інформацією, Служба безпеки прийшла до священнослужителя, який координував постановочні акції протесту під час повернення майна Лаври державі, — розповідає інсайдер видання “Радіо Свобода”.

Варто зазначити, що поки ні керівництво СБУ, ні представники лаври цю інформацію офіційно не коментують.

Однак в мережі вже з’явилося фотопідтвердження візиту СБУ до Києво-Печерської лаври.

СБУ
Фото: radiosvoboda.org

За словами інсайдера видання, деталі обшуку оприлюднять згодом.

Що важливо знати про конфлікт навколо Києво-Печерської лаври

29 березня 2023 року закінчилася дія Договору про оренду приміщень між Національним заповідником «Києво-Печерська лавра» та Українською православною церквою (Московського патріархату).

Попри це, представники УПЦ (МП) доволі довго відмовлялися це зробити.

Лише у вересні минулого року духовна академія та семінарія УПЦ (МП) нарешті погодилася звільнити приміщення Києво-Печерської лаври.

Національний заповідник Києво-Печерська лавра у законний спосіб продовжує роботу щодо фактичного повернення приміщень, які належать державі. Духовна академія та семінарія УПЦ звільнила приміщення Києво-Печерської лаври, — йшлося в офіційній заяві представників Лаври.

Саме тоді офіційно стало відомо, що комісія заповідника опечатала корпуси №63, №64, які використовували як навчально-адміністративні приміщення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?