СБУ затримала топчиновника Енергоатома на хабарі в 100 тис грн
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала топчиновника Енергоатома на хабарі в 100 тис грн

СБУ
СБУ

Служба безпеки України викрила на корупції директора з контрольно-ревізійної роботи компанії "НАЕК "Енергоатом".

Головні тези:

  • Служба безпеки України затримала топчиновника Енергоатома на хабарі в 100 тис грн за вимагання “відкатів” від постачальників.
  • Зловмисник обіцяв прискорений розрахунок за контракти в обмін на “данину” у 15% від їх розміру.
  • Директора з контрольно-ревізійної роботи Енергоатому підозрюють у зловживанні впливом, за що йому загрожує позбавлення волі до 8 років.

СБУ затримала топчиновника Енергоатома на хабарі

За матеріалами справи, посадовець компанії вимагав «відкати» від постачальників товарів та послуг для державного підприємства.

У межах кримінального провадження задокументовано, що в обмін на «данину» у 15 відсотків від розміру контракту він обіцяв постачальникам прискорений розрахунок за відповідний контракт.

Зловмисника затримали на гарячому, коли він отримав 100 тис грн від постачальника паливно-мастильних матеріалів, який забезпечує державне підприємство, що видобуває уран.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).

Викриття проводили співробітники Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури.

Водночас Київська міська прокуратура повідомила, що наразі йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди.

Також підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді застави у сумі 1 млн грн.

Зауважимо, що нині підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

"Енергоатом" не розкриває імені співробітника, однак журналіст Ніколов раніше повідомив, що сьогодні був затриманий директор з контрольно-ревізійної роботи "Енергоатому" Олександр Скопич.

Що відомо про звільнення судей Князєва і Тандира

Як зазначається, 6 серпня Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Князєва Всеволода Сергійовича на підставі пункту 3 частини 6 статті 126 Конституції України.

Також за цією статтею звільнили суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира.

15 травня 2023 року голову Верховного суду Всеволода Князєва спіймали на хабарі майже в 3 млн дол.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?