Ще одна азійська країна закликала РФ повернути її громадян з війни проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Ще одна азійська країна закликала РФ повернути її громадян з війни проти України

Шрі-Ланка
Джерело:  Le Monde

Шрі-Ланка закликала Росію дозволити її громадянам, які воюють у лавах російської окупаційної армії проти України, повернутися додому.

Головні тези:

  • Уряд Шрі-Ланки попросив російську владу надати можливість добровільного повернення для громадян, які цього бажають, а також виплатити компенсації за загиблих шрі-ланкійців.
  • Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Шрі-Ланка вислала з країни сотні тисяч росіян.
  • Російські підприємства у Шрі-Ланці спричинили скандал своєю політикою “лише для білих”, що викликало негативну реакцію в соціальних мережах.

17 шрі-ланкійців, у складі військ РФ, померли на війні проти України

Після дводенних переговорів у Москві уряд країни попросив російську владу «дозволити громадянам, які беруть участь у війні Росії з Україною, повернутися додому, якщо вони цього бажають».

Також вони хочуть отримати компенсації за 17 загиблих шрі-ланкійців.

Крім того, за даними країни, щонайменше один колишній військовослужбовець армії Шрі-Ланки загинув після приєднання до Збройних сил України.

У травні парламент Шрі-Ланки розпочав розслідування, аби відстежити щонайменше дві тисячі колишніх солдатів, які, як вважається, вступили у війну, переважно на боці окупантів.

Міністр закордонних справ Тарака Баласурія під час візиту до Москви підняв питання про можливість добровільного повернення, дострокового розірвання контрактів і врегулювання виплати зарплати чоловікам зі Шрі-Ланки, які воюють на боці РФ.

Шрі-Ланка планує вислати з країни сотні тисяч росіян

Шрі-Ланка скасовує візи для росіян, які перебувають у державі після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 

Працівники міграційної служби повідомили російським громадянам, що їм слід покинути країну в найближчі два тижні з 23 лютого

У матеріалі зазначено, що протягом останніх двох років, після початку повномасштабної агресії РФ проти України, до Шрі-Ланки прибули понад 288 тис росіян. Проте невідомо, скільки з них продовжили своє перебування в країні, а саме 30-денну туристичну візу.

У міністерстві туризму країни розповіли, що відомство отримує скарги на деяких громадян РФ: вони ведуть незареєстрований бізнес у південній частині Шрі-Ланки.

Як зазначено в матеріалі, нещодавно в країні розгорівся скандал через російські підприємства, які ведуть політику "лише для білих" — це спричинило негативну реакцію в соціальних мережах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?