Шрі-Ланка планує вислати з країни сотні тисяч росіян
Категорія
Світ
Дата публікації

Шрі-Ланка планує вислати з країни сотні тисяч росіян

Шрі-Ланка
Джерело:  The Independent

Шрі-Ланка скасовує візи для росіян, які перебувають у державі після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 

У Шрі-Ланці хочуть вигнати з країни кілька сотен тисяч громадян РФ

Працівники міграційної служби повідомили російським громадянам, що їм слід покинути країну в найближчі два тижні з 23 лютого

Про це пише Independent.

У матеріалі зазначено, що протягом останніх двох років, після початку повномасштабної агресії РФ проти України, до Шрі-Ланки прибули понад 288 тис росіян. Проте невідомо, скільки з них продовжили своє перебування в країні, а саме 30-денну туристичну візу.

У міністерстві туризму країни розповіли, що відомство отримує скарги на деяких громадян РФ: вони ведуть незареєстрований бізнес у південній частині Шрі-Ланки.

Як зазначено в матеріалі, нещодавно в країні розгорівся скандал через російські підприємства, які ведуть політику "лише для білих" — це спричинило негативну реакцію в соціальних мережах.

Серед таких підприємств є бари, ресторани, компанії, які стосуються водних видів спорту або надають послуги з оренди транспортних засобів.

Чехія відмовляє росіянам у візах

Уряд Чехії погодив пропозицію Міністерства закордонних справ країни зробити заборону на видачу віз і посвідок на проживанням росіянам і білорусам безстроковою.

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала 22 лютого заявив, що уряд підтримав продовження постанови за пропозицією Міністерства закордонних справ.

Але, за його словами, Кабмін також повинен створити умови для діяльності в Чехії опозиції або студентів, які не хочуть мати нічого спільного з режимами Росії та Білорусі.

До правил включено низку винятків, але ми продовжимо над цим працювати, — сказав Фіала.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?