Що насправді сталося з Кадировим, Пригожиним та Суровікіним — відповідь Буданова
Категорія
Політика
Дата публікації

Що насправді сталося з Кадировим, Пригожиним та Суровікіним — відповідь Буданова

Кирило Буданов, ГУР

За словами очільника ГУР МО Кирила Буданова, попри всі очікування українців та міжнародної спільноти, глава Чечні Рамзан Кадиров досі живий.

У Кадирова були серйозні проблеми зі здоров’ям, але він вижив

Як зазначає шеф Голова головного управління розвідки, скандальний очільник підконтрольної Кремлю Чечні Рамзан Кадиров уже одужав.

Як з’ясувалося, у поплічника Путіна були проблеми з нирками.

Проблеми зі здоров'ям у нього є, це правда. Той епізод, який ви зараз згадали, він справді хворів, але одужав. Це теж треба визнати, подобається нам це чи не подобається. У нього з нирками проблеми. Була загроза життю, але він це пройшов, - розповів Кирило Буданов.

Чи загинув насправді Пригожин

Окрім того, очільник ГУР згадав про іншого поплічника Путіна - ватажка Групи “Вагнер” Євгена Пригожина - який нібито загинув 23 серпня в авіакатастрофі на території РФ.

Щодо загибелі Пригожина, давайте так: все, що можу вам сказати, що дотепер жодного факту, підтверджуючого його загибель, ми так і не маємо. Я не знаю, загинув він чи не загинув, - відверто зізнався Кирило Буданов.

За його словами, зникнення Пригожина з театру воєнних дій суттєво послабило його бойовиків й цей факт не можна заперечувати.

Ну, цілком зрозуміле певне послаблення всередині ПВК відбулося. Для нас це добре, чого тут приховувати. "Вагнер" був дуже серйозним супротивником, коли діяв саме як ПВК, - пояснив шеф української розвідки.

Що відомо про Суровікіна

Окрім того, очільник ГУР поділився даними про колишнього командувача Повітряно-космічних сил (ПКС) Росії Сергія Суровікіна, якого звільнили через зв'язок з "Вагнером".

Кирило Буданов припускає, що Суровікіну "дали номінальну посаду" і "живеться йому нормально.

Зрозуміло, вже не має такого впливу, як мав. Але, зрештою, знову ж таки, для України це добре. Він був досить жорсткий у прийнятті рішень і не боявся брати на себе відповідальність. А це для нас проблема. Тепер спокійно собі живе, займається аналітичною роботою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?