Що не так із версією РФ про авіакатастрофу Іл-76 — пояснення Повітряних сил
Категорія
Україна
Дата публікації

Що не так із версією РФ про авіакатастрофу Іл-76 — пояснення Повітряних сил

Авіакатастрофа Іл-76

За словами речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, незалежно від причин авіакатастрофи російського військового транспортного-літака Іл-76 в районі Бєлгорода, в результати падіння від нього нічого не повинно було залишитись. 

Як РФ використовує авіакатастрофу Іл-76 проти України

Ігнат цитує керівника Повітряних сил Миколу Олещука, за словами якого ключовим завданням Росії навколо авіакатастрофи Іл-76 є спроба дескредитації України із метою домогтись зменшення міжнародної підтримки.

Щоб там не сталося. Літак коли падає, будь-яке падіння літака призводить от до такої руйнації. Летить величезна груда металу, елементи літака і стається вибух. Від літака фактично після такого падіння нічого не залишається, щоб не призвело до цього падіння, - пояснює Ігнат.

Скільки ще Іл-76 має окупаційна армія РФ

Ігнат також додав що у Росії є близько сотні військово-транспортних літаків Іл-76.

В нас теж є такі літаки на озброєнні. Військово-транспортна авіація, яка базувалася в Мелітополі. Це літаки потужні, важкі, по всьому світу літають. Вони перевозять вантажі й військового характеру, й інші. Росія має близько сотні таких літаків, - наголошує речник командування Повітряних сил.

За його словами, всім відомо, що для росіян "життя пілотів і один чи два літаки не є якоюсь серйозною втратою в їх нелюдському кривавому режимі".

Ви бачили історію з ПВК "Вагнера". Скільки "вагнерівці" поклали літальних апаратів. Там взагалі дивуєшся, що Росія не буде відповідно оплакувати чи жалкувати за втраченим, - підкреслив Ігнат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?