Сіярто перед візитом в Україну отримав погрози смертю "українською мовою" — Index
Категорія
Політика
Дата публікації

Сіярто перед візитом в Україну отримав погрози смертю "українською мовою" — Index

Петер Сіярто
Джерело:  Index

Міністр закордонних справ Петер Сіярто перед візитом до Ужгорода отримав електронний лист  українською мовою, який попереджає, що міністра очікує "вибуховий прийом".

Лист з погрозами Сіярто

Угорське видання Index пише, що представництва Міністерства закордонних справ і торгівлі в Україні отримало електронний лист, написаний українською мовою, у якому Петеру Сіярто погрожували вбивством.

Угорці, ми ненавидимо ваш уряд, який продовжує робити все, щоб ми програли війну. Ви думаєте, після нападів на Україну ваш міністр так просто приїде до нас? Ми так не думаємо. 29 січня їх чекає вибуховий прийом. Бронепоїзд не врятує. Ми рекомендуємо вам зробити замовлення в похоронному бюро, щоб вони почали виготовляти труну для Сійярто та щоб вона відповідала його зросту. Бог прощає, а українці — ні, — йдеться в електронному листі

Нагадаємо, що міністр закордонних справ і торгівлі Петер Сіярто зустрінеться з українським колегою Дмитром Кулебою в Ужгороді.

Реакція на лист в МЗС Угорщини

Петер Сіярто на своїй прес-конференції в Брюсселі 23 січня повідомив, що погроза надійшла через українське посольство у зв’язку із зустріччю міністрів закордонних справ 29 січня.

Очільник міністерства зазначив, що Угорщина зацікавлена ​​у плідній співпраці з Україною, і вони намагаються домовитися заради прав угорської національної меншини.

Українська влада запевнила угорську сторону, що на зустрічі будуть найретельніші заходи безпеки.

Речник МЗС Мате Пацолай повідомив Index, що посольству в Києві надійшла погроза вбивством від українського джерела, мабуть, з метою затьмарити зустріч міністрів закордонних справ наступного тижня або спробувати перешкодити її проведенню.

Він додав, що угорські служби також перебувають у постійному контакті з українською владою і вживають необхідних заходів захисту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?