Сили оборони Півдня заперечили ураження десантного корабля РФ в Азовському морі
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили оборони Півдня заперечили ураження десантного корабля РФ в Азовському морі

Десантний корабель РФ

За словами речника Сил оборони півдня України Дмитра Плетенчука, інформація видання Sky News про ураження українськими військовими десантного корабля окупаційної армї РФ типу "Ропуча" в Азовському морі 8 червня не має підтвердження.

Головні тези:

  • Сили оборони Півдня України заявляють, що інформація про ураження десантного корабля РФ в Азовському морі не має підтвердження.
  • Українські військові не підтверджують проведення скоординованого удару по десантному кораблю Чорноморського флоту.
  • В акваторіях Чорного та Азовського морів російські кораблі використовуються для проведення навчань та можуть перебувати під захистом берегової охорони.
  • Навігація в Азовському морі ускладнена через невеликі глибини та обмежену кількість рекомендованих шляхів, що сприяє змішуванню військових кораблів противника з цивільними суднами.
  • Російські загарбники використовують цивільний флот для прикриття військових одиниць в Азовському морі, що ускладнює контроль над ситуацією в регіоні.

Сили оборони Півдня не підтверджують ураження десантного корабля РФ в Азовському морі

Журналісти видання із посиланням на неназваних українських посадовців заявляли, що українській військові завдали скоординованого удару по десантному кораблю Чорноморського флоту ввечері 8 червня.

За словами анонімного представника Сил оборони, судно нещодавно перемістилося в Азовське море з Чорного моря.

На жаль, станом на зараз це новини з майбутнього, — зазначив у відповідь на це речник Сил оборони Півдня.

Плетенчук підкреслив, що в Азовському морі наразі перебувають три великі десантні та три малі ракетні кораблі ворога, зокрема, проекту "Буян-М".

Що роблять кораблі армії РФ в Чорному морі

Плетенчук зазначив, що в акваторії Чорного моря російські окупанти наразі використовують підводні човни, які міняють одне одного.

Загалом в Азово-Чорноморському регіоні росіяни мають чотири субмарини, з яких три є носіями крилатих ракет, але в акваторію виходять періодично тільки дві.

Речник Сил оборони Півдня також додав, що в Азовському морі російські кораблі почувають себе спокійніше і тому вирішили провести навчання саме там.

Розраховують, імовірно, що їх прикриє Керченський канал, та це має ускладнити роботу українських дронів. Звісно, вони там намагаються будувати ці споруди у вигляді барж, бонових загороджень, щоб звузити прохід, — зазначив Плетенчук.

За його словами, наразі узбережжя Азовського моря залишається окупованим країною-агресоркою, а ворожі кораблі можуть перебувати під захистом берегової охорони.

Маріуполь, Бердянськ…, на жаль, знаходяться на тимчасово окупованій території. Тому вони вважають, що там безпечніше, ніж у Чорному морі. Але треба зазначити таку важливу деталь — навігація в Азовському морі не така проста — там невеликі глибини та рекомендованих шляхів не так багато, — підкреслив Плетенчук.

За його словами, через це військові кораблі противника змішуються там з цивільними суднами.

Це стало, в тому числі практикою російських загарбників, які використовують цивільний флот для прикриття військових одиниць.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?