Сили ППО збили 38 "шахедів" під час атаки РФ по Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили ППО збили 38 "шахедів" під час атаки РФ по Україні

Повітряні Сили ЗСУ
ППО

У ніч на 6 березня росіяни атакували Україну 5-ма зенітними керованими ракетами С-300 та 42-ма ударними безпілотниками типу "Shahed". Сили ППО знищили 38 ворожих дронів.

Повітряні сили озвучили деталі атаки РФ по Україні

Ворог атакував Україну 5 зенітними керованими ракетами С-300, які запускав із тимчасово окупованої частини Донецької області.

Що стосується 42 "Шахедів", то інтервенти запускали із чотирьох напрямків: Чауда, Балаклава — Крим, а також російські Курська область та Приморсько-Ахтарськ.

Бойова робота оборонців неба, в результаті якої було збито 38 ударних дронів росіян, тривала у восьми областях, а саме у межах:

  • Дніпропетровської,

  • Одеської,

  • Херсонської,

  • Хмельницької,

  • Черкаської,

  • Харківської,

  • Вінницької,

  • Сумської областей.

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України та засоби радіоелектронної боротьби, — передали військові.

Що відомо про нічну атаку РФ по Україні 6 березня

З вечора і протягом ночі російські окупанти запускали по Україні дрони-камікадзе типу "Шахед". Крім того, в Повітряних силах попереджали також про загрозу ворожих ракетних ударів із застосуванням балістики.

Ввечері 5 березня в Одесі пролунали вибухи під час масованої атаки "Шахедів". Також стало відомо, що в Одесі в низці районів зникло світло.

Крім того, ППО також працювала і в Київській області. Згодом стало відомо, що вибухи пролунали і в Хмельницькій області, куди на Старокостянтинів летіли ворожі дрони. В Сумській ОВА розповіли також про вибухи у Сумах — вказувалося, що в місті зафіксовані прильоти у трьох районах, були також і постраждалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?