Сили ППО збили 40 із 45 "шахедів" під час атаки РФ по Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили ППО збили 40 із 45 "шахедів" під час атаки РФ по Україні

Повітряні Сили ЗСУ
ППО

У ніч проти 11 лютого російська армія запустила по Україні 45 дронів-камікадзе типу "Шахед". Силами та засобами протиповітряної оборони було збито 40 з них.

Повітряні сили озвучили деталі атаки РФ по Україні

Зазначається, що ці ударні безпілотники противник запускав з районів Балаклава та мис Чауда в тимчасово окупованому Криму.

До відбиття повітряного нападу залучено підрозділи зенітних ракетних військ, мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України, засоби радіоелектронної боротьби, — розповіли військові.

Загалом в результаті бойової роботи було знищено 40 ворожих дронів.

"Шахеди" росіян знищували у дев'яти областях. А саме у межах:

  • Київської,

  • Вінницької,

  • Житомирської,

  • Кіровоградської,

  • Миколаївської,

  • Черкаської,

  • Одеської,

  • Дніпропетровської,

  • Херсонської областей.

Що відомо про наслідки атаки РФ по Україні 11 лютого

Війська РФ знову завдавали повітряних ударів по Україні дронами-камікадзе типу "Шахед" ввечері та вночі. В різних областях країни оголошували повітряну тривогу, яка тривала кілька годин.

Як повідомляли у ПС ЗСУ, противник цієї ночі, 11 лютого, запускав "Шахеди" кількома групами з півдня, й у декілька хвиль. Ворожі дрони міняли курс та перебували в повітряному просторі різних регіонів.

Миколаїв опинився під масованим ударом — у місті протягом ночі кілька разів лунали вибухи, велась бойова робота захисників неба. В мерії повідомляли про пожежу, вибуховою хвилею пошкоджено навколишні житлові будинки, приватний автотранспорт місцевих мешканців та газогін, є один постраждалий.

Також повідомлялося про вибухи у передмісті Дніпра. Внаслідок падіння уламків сталася пожежа. 39-річний чоловік зазнав не критичних поранень. Йому призначене домашнє лікування

Крім того, велась робота сил та засобів ППО у передмісті Києва та в області. Вже вранці у Київській міській військовій адміністрації заявили, що усі ворожі безпілотники, що прямували на столицю, були збиті на підступах до міста.

Також стало відомо, що на півдні України цієї ночі силами та засобами ППО ЗСУ були збиті 26 ворожих ударних дронів типу "Шахед".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?