Сили ППО збили над Україною 14 з 15 "шахедів"
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили ППО збили над Україною 14 з 15 "шахедів"

Повітряні Сили ЗСУ
ППО

У ніч з 23 на 24 грудня російські війська атакували Україну 15-ма ударними БпЛА типу Shahed. Сили ППО знищили 14 повітряних цілей.

Атака дронів 24 грудня

Повітряні сили повідомляють, що дрони було запущено із району Приморсько-Ахтарська у РФ.

В результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України знищено 14 «шахедів» у межах Миколаївської, Кіровоградської, Запорізької, Дніпропетровської та Хмельницької областей.

Сили оборони півдня зазначають, що бойова робота їхніх підрозділів протиповітряної оборони тривала понад 4 години.

Знищено 6️ БпЛА типу "Shahed-131/136", запущених на південному напрямку. 4️ дрони-камікадзе збито на Миколаївщині, по 1 на Дніпропетровщині і Кіровоградщині. Влучань не допущено.

Що відомо про ракетні та дронові атаки на Україну

За даними Повітряних сил ЗСУ, з 24 лютого 2022 року російські окупанти запустили по Україні близько 7400 ракет різних типів, а з вересня 2022 року - 3700 ударних дронів Shahed.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону уточнив, що йдеться про ракети всіх типів. Водночас Сили оборони знищили близько 1600 ракет та 2900 безпілотників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?